Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 26 септември 2010 г.

ЕРОГЛУ ВОДИ КОНТАКТИ В НЮ ЙОРК

ЕРОГЛУ ВОДИ КОНТАКТИ В НЮ ЙОРК...

Президентът на ТРСК Дервиш Ероглу, който се намира в Ню Йорк в рамките на редовната сесия на Общото Събрание на ООН, се срещна с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун....

Изпратена 26.09.2010 10:06:13 UTC

Обновена 26.09.2010 10:06:13 UTC

Президентът на ТРСК Дервиш Ероглу, който се намира в Ню Йорк в рамките на редовната сесия на Общото Събрание на ООН, се срещна с генералния секретар на ООН Бан Ки Мун.
След срещата Ероглу организира пресконференция в турския дом.
Той каза че са обсъдили въпроси засягащи процеса на преговори за разрешаване на кипърския проблем и каза че на дневен ред са били поставени и последния пакет с предложения за разрешаване на имуществения проблем и въпросът с ембаргото наложено на кипърските турци.
Ероглу каза че генералния секретар на ООН Бан Ки Мун е обсъдил с европейските лидери въпроса за отмяна на ембаргото наложено на ТРСК.
Той каза че срещата е протекла в положителна атмосфера и подчерта че безкрайно продължаващите преговори са изчерпали търпението на кипърските турци и че дадените на кипърските турци обещания не са били изпълнени.
Ероглу каза че именно по тази причина на последните преговори са наложили лимитен срок и отбеляза че са поставили целта за намиране на разрешение до края на годината.
В отговор на въпрос Ероглу заяви че проблемът на острова трябва най-напред да бъде разрешен от администрациите на двете общности в Кипър и каза че това което не е прието от кипърските турци или гърци, няма да бъде одобрено и от Турция и Гърция.
В рамките на контактите си в Ню Йорк Ероглу се срещна с лидерите на Финландия, Испания и Катар.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2