Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 25 септември 2010 г.

АХМЕДИНЕДЖАТ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИ НА ТРТ

АХМЕДИНЕДЖАТ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСИ НА ТРТ...

Президентът на Иран Махмуд Ахмединеджат отговори на въпросите на главния координатор на телевизионния канал ТРТ-Хабер Ахмед Бьокен..

Изпратена 25.09.2010 09:50:28 UTC

Обновена 25.09.2010 09:50:28 UTC

Президентът на Иран Махмуд Ахмединеджат отговори на въпросите на главния координатор на телевизионния канал ТРТ-Хабер Ахмед Бьокен.
Ахмединеджат каза, че на масата за преговори по ядрената програма не се намират само възможностите за дипломатическо или военно разрешение и че има и по-добър път за разрешаването на кризата.
Той каза че ако САЩ и съюзниците им бъдат справедливи, не се намесват във вътрешните работи на другите страни и не оказват давление, проблемите ще бъдат разрешени.
Във връзка с инициативата на Турция и Бразилия за посредничество в разрешаването на ядрената криза Ахмединеджат каза, че позицията на Иран е показател за доверието им към тези две страни. Той заяви, че Турция и Иран са две братски страни и благодари на президента Гюл за възприетата позиция.
Ахмединеджат каза, че между Турция и Иран е установено широкообхватно сътрудничество и в сферата на енергетиката и че ще започне строежът на нов газопровод между двете страни.
Президентът на Иран Ахмединеджат каза, че и двете страни страдат от тероризма и че трябва да поведат решителна борба с терористите.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2