Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 25 септември 2010 г.

ДАВУТОГЛУ ПРОВЕДЕ УСИЛЕНИ КОНТАКТИ В САЩ

ДАВУТОГЛУ ПРОВЕДЕ УСИЛЕНИ КОНТАКТИ В САЩ...

Турция продължава да следва активна външна политика в обширен географски регион от Балканите до Африка и от Европа до Близкия Изток...

Изпратена 25.09.2010 09:46:04 UTC

Обновена 25.09.2010 09:46:04 UTC

Турция продължава да следва активна външна политика в обширен географски регион от Балканите до Африка и от Европа до Близкия Изток.
Активните контакти на министъра на външните работи Ахмед Давутоглу в Ню Йорк бяха показател за тази целенасочена и активна външна политика на Турция.
Краткия разговор на Давутоглу с държавния секретар на САЩ Хилари Клинтън на организираното в началото на седмицата в Ню Йорк с инициативата на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун заседание за събиране на помощи за Пакистан, е показателен за значението което Турция отдава на този въпрос.
Давутоглу и Клинтън обсъдиха в присъствието и на специалния представител на САЩ За Афганистан и Пакистан Ричърд Холбрук хуманитарната криза избухнала в Пакистан поради бедствените наводнения в тази страна.
През изтеклата седмица Давутоглу проведе две отделни срещи с Холбрук, по време на които бе обсъден въпросът за координирането на изпращането на помощите за Пакистан.
Давутоглу отправи посланието че усилията на ООН в тази насока трябва да бъда по-добре координирани а Холбрук поздрави Давутоглу за успеха постигнат на референдума над пакета с конституционни промени.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2