Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 14 септември 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 14.09.2010

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 14.09.2010

Обзор на новините по страниците на турския печат от 14ти септември 2010та година...

Изпратена 14.09.2010 06:38:10 UTC

Обновена 14.09.2010 06:38:10 UTC

Започваме прегледа на днешната турска преса с вестник Миллийет. Вестникът пише, че вчера турският национален отбор по баскетбол, който спечели сребърните медали на световното първенство, е пристигнал в Анкара и е бил приет от премиера Реджеп Тайип Ердоган. В новината се отбелязва, че Ердоган е връчил на президента на Турската Федерация по Баскетбол Тургай Демирел чек на стойност 28 милиона турски лири, в който са включени премиите от по един и половина милиона турски лири за баскетболистите и техническия екип. Вестникът пише, че на срещата е присъствал и държавния министър Фарук Нафъз Йозак който е благодарил на баскетболистите за успеха, а треньора на националния отбор Богдан Танйевич е благодарил от свое име и от името на баскетболистите от националбния отбор за силната подкрепа и е подчертал, че са много радостни поради постигнатия важен успех.
Вестник Ватан в новината озаглавена "Осем турски офицера на маневрите на НАТО в Армения" съобщава, че турските офицери следят започналите в събота в Армения маневри на НАТО, целящи разгръщането на възможностите за оказване на хуманитарни помощи при природни бедствия. Вестникът пише, че в маневрите участват 600 души от 15 страни и те се следят от 40 наблюдетели.
Вестник Сабах в новина озаглавена "В Бразилия потъна кораб" пише че един малък кораб се е преобърнал поради прекомерния брой пътници на борда, в северните райони на страната и че са загинали десет деца, всички на възраст под осем години.
Вестник Хабер Тюрк отбелязва, че за седем месечен период в Анталия по въздушен път са пристигнали 7 и половина милиона туристи.
В новина на вестник Ватан пише, че във Венецуела е паднал малък пътнически самолет с 51 души на борда и че са загинали 30 и са се спасили ранени 21 души.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2