Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 1 август 2010 г.

Кои са най-добрите плажове за обикновените хора това лято ?

Най-добрите плажове са в Испания и Турция

Кои са най-добрите плажове за обикновените хора това лято ?

На този въпрос отговориха посетителите на популярния сайт TripAdvisor.com, които избраха най-привлекателните плажове в Европа за 2010 г.

На първо място е курортът Олудениз (Турция).

Олудениз е национален резерват в Турция. Курортът е ограден от трите страни със зелени скалисти планини. Наричат го още "плажът на Клеопатра".


На второ място е Миконос (Гърция). Остров Миконос се отличава с богата природа и бохемски курорти. Благодарение на ветровете, климатът е много приятен.
3-ото място е за Айя-Напа (Кипър) - курорт за тези, които обичат да почиват шумно. Там има много барове, дискотеки и клубове. Курортът е харесван от младежите. Наричат го втората Ибиса. Освен това е подходящ за подводничари, опитните получават удоволствие да изследват скалните образувания, останки от кораби и пещери.
4-то място читателите са отредили за Далян (Турция), разположен при устието на река Далян в Егейско море. Градът е харесван от немски и английски пенсионери. В околностите на курорта могат да се видят антични археологически паметници и природни забележителности.
На 5-о място е поставен Форментера (Испания), който е за обичащите тишината, покоя и уединението. Следва го Лагос (Португалия), на 6-о място. Той е идеално място за семеен отдих.
7-ми е Ситжес (Испания), известен в цяла Европа гей курорт. Освен гей плаж, той може да се похвали с живописна природа, зелени планински склонове и топло и чисто море.
8-мо място е пак за испански плаж - Фуертевентура, място за любители на хубав и тих плажен отдих. Курортът е известен с превъзходни многокилометрови плажове със светъл ситен пясък. Подходящият вятър е направил острова популярен за любителите на уиндсърфинга.
9-о място е отредено на Албуфейра (Португалия), който може да се похвали с мек климат и хубава кухня. Курортът е известен с превъзходната морска кухня и многобройните барчета, кафенета и дискотеки.
Десетката се закрива от Протарас (Кипър), курорт за романтици. Той се отличава със ситен златист пясък и скалисти заливи. Най-известният плаж в курорта е Fig Tree Bay.вс

Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2