Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 5 юли 2010 г.

Турция затвори въздушното си пространство за всички полети на израелските ВВС

Турция затвори въздушното си пространство за всички полети на израелските ВВС

© Снимка: БГНЕС

Турция затвори въздушното си пространство за всички полети на израелските ВВС в отговор на акцията на израелски командоси срещу "Флотилията на свободата", при която загинаха девет души. Това заяви турският външен министър Ахмет Давутоглу в изказване пред вестник "Хюриет".

"Решението не се отнася само за един-два самолета", посочи той и допълни, че то може да бъде разширено за граждански полети. Турските власти потвърдиха миналата седмица затварянето на турското въздушно пространство за два военни самолета, но увериха, че не става въпрос за обща забрана.

Турският външен министър предупреди също, че Анкара ще прекъсне всички дипломатически отношения с Израел, ако Ерусалим не се извини за нападението или не приеме създаването на международна комисия, която да разследва инцидента от 31 май 2010 г.

Атаката срещу хуманитарната флотилия нанесе тежък удар на отношенията между Турция и Израел, като Анкара вече отзова посланика си в Ерусалим.

От своя страна Израел заяви, че никога няма да се извини на Турция за нападението срещу неин кораб край Газа. Това се казва в изявление на висш служител в кабинета на премиера Бенямин Нетаняху.

Франс прес / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2