Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 1 април 2010 г.

Днес,01.04.2010 г. град Одрин ще бъде домакин на литературни прояви с участие на български писатели !

Одрин ще бъде домакин на литературни прояви с участие на български писатели !

Автор:Нахиде Дениз

Днес град Одрин ще бъде домакин на литературни прояви с участие на български писатели. Проявите са част от европейския проект „Културни мостове – европейска литература в Турция, турска литература в Европа”. Този проект се реализира от Гьоте институт.

Литературните празници обхващат 24 града в Турция и осем европейски държави. Преди Одрин домакини бяха черноморският град Трабзон, Кония, Диарбекир, където също гостуваха български автори.

В град Одрин гостуват писателят Константин Илиев, дългогодишен драматург на българския драматичен театър и писателят Николай Стоянов, носител на литературна награда на името на Иван Вазов. Те ще участват днес на в голямо литературно четене, на което ще четат откъси от свои произведения, ще събеседват с одринските любители на литературата, ще раздават автографи.

На 2 април двамата български писатели ще гостуват на студентите в Тракийския университет в града. Подвижна библиотека с книги на български и европейски автори, съоръжена с аудио и интернет връзка, също е включена в този проект. Съставът „Джони Илиев бенд”, чиито музиканти се посочват сред най-добрите интерпретатори на ромска музика, ще изнесат концерти пред жителите на Одрин и региона. Последната проява от европейския проект на турска територия ще бъде на 16 април в Истанбул, където също ще участват български творци.

бнр /


Photobucket

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2