Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 8 март 2010 г.

Elazığ'da deprem: 57 ölü !




http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/deprem_hipotermi.jpg


Elazığ'da deprem: 57 ölü !

Ferit DEMİR- Şahismail GEZİCİ- Nursel ŞENGEZER/ELAZIĞ,(DHA)

Saat 04.32'de Elazığ'da 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre en çok Kovancılara bağlı üç köyde hasar meydana geldi. Bölgede incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, 57 kişinin hayatını kaybettiğini, 50'nin üzerinde de yaralı olduğunu açıkladı.

Sabaha karşı meydana gelen depremin ardından tam 32 artçı deprem meydana geldi. Saat 09:47'de neredeyse depremin büyüklüğü kadar bir artçı sarsıntı oldu. Kandilli, depremin şiddetinin 5.5 olduğu belirlendi.Başbakan Erdoğan başta olmak üzere yetkililer, hasarlı binalara girilmemesi yönünde uyarılarda bulunuyor.

:::

ELAZIĞ'DAN İLK GÖRÜNTÜLER


ÇADIR HASTANELER KURULDU / Foto Galeri


İŞTE DEPREM SONRASI GÖRÜNTÜLER / WEB TV


:::

Elazığ'da bu sabaha karşı saat 04.32'de meydana gelen Richter ölçeğine göre 6.0 büyüklüğündeki depremde 57 kişi yaşamını yitirdi, 50'den fazla kişi de yaralandı. Merkez üssü Karakoçan ve komşu Kovancılar ilçelerine bağlı bazı köylerde yıkılan evlerin enkazında kalanlar oldu, yüzlerce yaralı hastanelere taşındı.

Depremin yıktığı köylerde kurtarma çalışmaları devam ederken, ekaz altından her an cesetler çıkıyor.

ÇADIR KENT KURULUYOR

Depremde evlerin büyük bölümünün yıkıldığı Elazığ'ın Kovancılar İlçesi'ne bağlı köylerde kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Çadırkent kurma çalışmaları başlatıldı

Günün ağarmasıyla birlikte Okçular ve Yukarı Kanatlı köylerinde evlerin büyük bölümünün yıkıldığı görüldü. Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından Türk Kızılayı'nın Ankara'daki Afet Operasyon Merkezi'nde kriz masası oluşturuldu. Bölgeye 20 kişilik afet müdahale ekibi ve yardım malzemesi gönderildi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, deprem haberinin ardından Türk Kızılayı Elazığ Bölge Afet Yönetim Merkezi, Erzurum Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Muş şubesinden 20 afet müdahale uzmanını bölgeye gönderdi.

Afet müdahale ekibi ilk planda, 250 çadır, bin battaniye, 1 seyyar mutfak ve çok sayıda kumanya bölgeye ulaştırdı.

Evlerinde hasar olan vatandaşlar için yeterli sayıda “Mevlana Evi” olarak adlandırılan çelik afet evlerinin de bölgeye ulaştırılması için çalışma başlatıldı.

Bölgede ortaya çıkabilecek kan ihtiyacının karşılanabilmesi için bölgeye yakın kan merkezleri alarm durumuna geçirildi.

Türk Kızılayı'nın Diyarbakır ve Malatya kan merkezlerinden bölgeye kan sevkıyatı için hazırlıklar tamamlandı. Bölgeye ulaşan afet müdahale ekibi yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

Ayrıca bölgeye gönderilen seyyar mutfaktan halka ve kurtarma çalışmalarına katılan görevlilere sıcak yemek dağıtımı yapılacak.

ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne bağlı Başyurt Beldesi olarak belirlediği deprem geniş bir alanda hissedildi. Yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Elazığ'ın yanı sıra başta Tunceli, Diyarbakır ve Malatya olmak üzere çok sayıda ilde hissedildi, binlerce kişi uykularında yataklarından fırladı.

Çok sayıda evin yıkıldığı köylerden yüzlerce yaralı çevre ilçelerdeki ve Elazığ'daki hastanelere taşındı.

10 KÖYDE EVLER YIKILDI

Elazığ Valisi Muammer Erol, depremin ardından kriz masası oluşturulduğunu ve hasar gören yerlere kurtarma ve sağlık ekiplerinin sevk edildiğini söyledi.

Kovancılar Kaymakamı Selçuk Aslan, depremin 10 köyde yıkıma neden olduğunu, bu köylere ekiplerin sevk edildiğini söyledi. Kaymakam Aslan, “Deprem şehir merkezlerinden çok köyleri vurdu. Bir çok ev yıkıldı, çok sayıda yaralı var” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik de “Bu depremin şiddetti bölge için çok büyük değil. Bundan sonra bölgede artçılar yaşanabilir” dedi.

Erdik, şunları kaydetti:

“Bu depremin şiddetti bölge için çok büyük değil. Bundan sonra bölgede artçılar yaşanabilir. Bunun şiddeti 5 ile başlar 4, 3 ve 2'ye kadar düşer. Başka yerleri tetikleyip tetiklemeyeceği meydana gelen gerilmelerin dağılımı incelendikten sonra belirlenebilir” şeklinde konuştu.

ÇİÇEK VE BAZI BAKANLAR BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Elazığ'daki depremin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sürekli bilgi veriliyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve AK Partili bölge milletvekilleri incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gitti.

CHP, DEPREM BÖLGESİNE GİDİYOR

CHP, merkez üssü Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Başyurt beldesinde 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından, bölgeye gitmek üzere bir heyet oluşturdu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki heyette, Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ve Adana Milletvekili Hulusi Güvel yer alıyor.


BAŞBAKANLIK: 5.5

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından yapılan ilk yazılı açıklamada, Elazığ'da saat 04.32'de meydana gelen depremin büyüklüğünün 5.5, derinliğinin ise 10.42 kilometre olduğu kaydedildi.

32 ARTÇI

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün internet sitesindeki verilere göre, saat 04.32'deki ilk depremin ardından bölgede, büyüklükleri 5.5 ile 2.6 arasında değişen 32 sarsıntı meydana geldi.

:::

ELAZIĞ'DAN ÖNCE HATAY VE KÜTAHYA SALLANDI


KÜTAHYA DA SALLANDI / WEB TV


HALK SOKAKLARA DÖKÜLDÜ / WEB TV


HASTANELER YARALILARLA DOLDU / WEB TV


KIZILAY YARDIM İÇİN DEVREDE / Foto Galeri


http://www.hurriyet.com.tr / Portal Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2