Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 21 февруари 2010 г.

Фалшиви български паспорти и лични карти са намерени при мащабна операция на силите на реда в Турция !

Фалшиви български паспорти и лични карти са намерени при мащабна операция на силите на реда в Турция !

Автор: Нахиде Дениз

Фалшиви български паспорти и лични карти, документи, оръжие и голямо количество валута са намерени при мащабна операция срещу нелегалния трафик на хора, предприета от турските сили за сигурност.

Полицейската операция е проведена едновременно в Истанбул, Измир и Одрин. Арестувани са осем души, за които се твърди, че са част от престъпна банда за трафик на хора. Арестуваните са предадени на съда в Одрин, който е постановил задържането им.

При обиските, освен посочените вече български документи, били намерени и паспорти на иракски граждани, а също и различни други документи. Една част от групата, обаче, успели да избягат. Следствените органи разследват връзките на групата и съучастниците им в други държави. Предупредени са граничните пунктове. Турската полиция е предприела акции и в други градове на страната. Седем души, за които се твърди, че са в неизвестност, се издирват чрез Интерпол.

Преди няколко дни в истанбулската дирекция по сигурността бе арестувана група полицаи от паспортната служба за чужденци по обвинени за участие в трафик на хора, включително и от България. Твърди се, че от разкриването на полицейската група, тръгнала и операцията за пресичане на каналите за нелегалния трафик на хора от Запад към Изток, на който Турция е пресечна точка.

бнр / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2