Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 4 януари 2010 г.

Турската болнична верига Medicana Hospitals Group планира експанзия в чужбина, включително България и Румъния !

Турска верига болници планира да влезе в ЕС през България !

04.1.2010

Турската болнична верига Medicana Hospitals Group планира експанзия в чужбина, включително България и Румъния, твърди в интервю за турското издание Today`s Zaman Хюсеин Бозкурт, председател на борда на директорите на Медикана. "Напоследък работим по различни проекти в България и Румъния; и двете държави са членки на Европейския съюз”, казва Бозкурт и подчертава, че свободното движение на лекари и сестри в рамките на ЕС ще помогне на Медикана да управлява по-добре инвестициите си в тези държави, а свободното безвизово движение на хора ще осигури стабилен поток от пациенти за болниците им.

Интервюто е цитирано и от румънската агенция Медиафакс, която пише, че частната верига от болнични лечебни заведения от Турция възнамерява да се разшири в държави като Румъния и България, за да се възползва от възможностите на здравната туристическа индустрия в ЕС.

В материала си турското издание Today`s Zaman пише, че Медикана, както и други частни доставчици на здравни услуги в Турция, се стреми да спечели дял от световния здравен туризъм, оценяван на 100 милиарда долара, като се разшири в съседни държави. В момента Турция привлича около 500 млн. долара, но според Хюсеин Бозкурт може да достигне между 7 и 8 млрд.

Медикана оперира в други държави, като се фокусира повече върху трансфер на технологии и експертни решения, отколкото върху директни инвестиции. „Натрупахме сериозни технически умения в изграждането на болници, от дизайна на сградата до оборудването й с медицински технологии, от управлението на болничен персонал до осигуряването на услуги за близките на пациентите. Ето защо се опитваме да печелим повече от ноу-хау, отколкото да поемаме директно финансова отговорност за нови инвестиции в тези държави”, обяснява Бозкурт. По думите му, Медикана обмисля потенциални възможности и в Либия, Египет, Сирия и Албания. Представители на болничната верига са в контакт с инвеститори от тези държави, които търсят възможности за подобряване на мениджмънта на съществуваща инфраструктура или усъвършенстване на болници, става ясно от материала в Today`s Zaman.

zdrave.net / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2