Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 15 декември 2009 г.

Turkiye Haberler - 15.12.2009 !

Двама души са убити в Югоизточна Турция по време на демонстрация срещу забраната на ПДО
15 декември 2009 | 14:02 | Агенция "Фокус"
Диарбекир. Двама души са застреляни днес в югоизточния турски град Буланък, когато собственик на магазин е открил огън срещу протестиращи срещу съдебната забрана на основната прокюрдска партия (ПДО), предаде АФП.
Конституционният съд на Турция взе решение за забрана на Партия на демократичното общество на 11 декември.

Безработицата в Турция достигна 13,4%
15 декември 2009 | 11:02 | Агенция "Фокус"
Анкара. Нивото на безработица в Турция се увеличи до 13,4% през август, септември и октомври, което е с почти 3% повече от нивото за същия период от 2008 г., предаде АФП, позовавайки се на официални данни.
Проучване, базирано на допитване на около 91 000 души, показва, че броят на безработните се е увеличил със 795 000 души, достигайки до 3 396 000, съобщи националният статистически институт.
През първите девет месеца от 2009 г. брутният вътрешен продукт на Турция е намалял с 8,4% зарад глобалната криза, допълва агенцията.

Премиерът на Босна и Херцеговина е на официално посещение в Турция
15 декември 2009 | 00:09 | Агенция "Фокус"
Анкара. Премиерът на Босна и Херцеговина Никола Шпирич е на официално посещение в Турция по покана на премиера Реджеп Тайип Ердоган, предаде Анадолската агенция. Програмата на визитата включва среща на двамата премиери на четири очи, както и разговори между делегации на двете страни. Шпирич ще бъде приет от президента Абдуллах Гюл и председателя на парламента Мехмет Али Шахин- В разговорите ще бъдат разгледани двустранните отношения и ще бъдат обменени мнения по актуални и регионални въпроси, се казва в съобщение на пресслужбата на турския премиер. Визитата е от 14 до 16 декември.

Президентът на Египет пристига на работно посещение в Турция
15 декември 2009 | 00:08 | Агенция "Фокус"
Анкара. Президентът на Египет Хосни Мубарак пристига днес на работно посещение в Турция, съобщават турски медии. Мубарак и турският държавен глава Абдуллах Гюл ще обсъдят на срещата си отношенията между Египет и Турция и събитията в Близкия изток. Визитата на египетския президент ще продължи до четвъртък.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2