Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 15 декември 2009 г.

Има хора,които очевидно имат интерес да раздухват етнически проблеми в България !

Новините на турски език не пречат на никого !

15 Декември 2009 г.

"Има хора, които очевидно имат интерес да раздухват етнически проблеми в България". Това каза на пресконференция след заседание на ИБ на БСП Антон Кутев по повод темата за новините на турски език. По думите на Кутев - новините на турски език не само, че не пречат на никого, но и са необходими от гледна точка на нормалното демократично развитие на България.

"Това, че се повдига темата отново за новините на турски език, е поредният опит на хора през етническа карта да постигат политически резултати. Не смятам, че е приемливо това", каза Кутев и обясни, че това е лично негова позиция, тъй като темата не е била обсъждана на заседанието на бюрото, предаде агенция Фокус.

По повод искания от СДС общ референдум за новините на турски език и за АЕЦ „Белене”, депутатът заяви: "Референдуми не могат да се правят по два въпроса. Те трябва да се правят по всеки един по отделно. Не съм сигурен, че могат да имат еднакви отговори. Референдумът за АЕЦ „Белене” е нещо, по което се спекулира достатъчно отдавна и не ми се струва редно да се повдига тази тема по този начин. Това е спекулация".

На 20 декември, неделя, ще се проведе пленума на БСП от 11 часа.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2