Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 24 декември 2009 г.

Християнския свят чества Коледните празници ! / Поздравления от председателя на ВНСТ Шахин и премиера Ердоган към християнския свят !

Поздравления от председателя на ВНСТ
Шахин и премиера Ердоган към християнския свят

Шахин и Ердоган поздравиха християнските граждани с настъпването на Коледа.

Изпратена 24.12.2009 11:41:24 UTC

Обновена 24.12.2009 11:41:24 UTC

Председателят на ВНСТ Мехмет Али Шахин и премиерът Реджеп Таип Ердоган поздравиха християнските граждани с настъпването на празника Коледа. В посланието си председателят на парламента Шахин пожела Коледните празници да допринесат за развитието на световната толерантност и културата за съвместно съжителстване,от които светът се нуждае в голяма степен. А премиерът Ердоган заяви,че празниците,проповядващи обич,взаимопомощ,мир и толерантност заемат важно място при утвърждаването на единството и солидарността на народа.
-
Християнския свят чества Коледните празници.

Кметове от Хатай посетиха по повод Коледа църквите в района.

Изпратена 24.12.2009 14:46:04 UTC

Обновена 24.12.2009 14:46:04 UTC

Делегация от местни кметове в община Искендерун окръг Хатай където религиозната толерантност е на най-високо ниво, обходи католическите и православни църкви в района за да честити Коледа.Отправени бяха послания за мир и братство между религиите. Кметът Фуат Гезгин заяви, че като хора водили мирно съвместно съществуване от 2-3 хиляди години по тези места ,приемат християнския празник като свой празник.

А свещеникът от православната църква Димитри Йълдъръм каза,че в тази страна всички живеят като братя и пожела Коледните празници да донесат на Турция мир,спокойствие и благоденствие. Католическият свещеник, италианецът Луиджи Падовеса от своя страна каза,че е от 5 години в Турция и че изпитва щастие от проявата на гостоприемство и доброжелателство от турските граждани.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2