Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 5 ноември 2009 г.

Българските мюсюлмани платиха твърде висока цена за този мирен преход - постоянна емиграция към Турция и Европа в търсене на препитание !

Мендерес Кунгюн: Българските мюсюлмани платиха висока цена за този мирен преход !

Автор: Яна Боянова

Българските мюсюлмани платиха твърде висока цена за този мирен преход - постоянна емиграция към Турция и Европа в търсене на препитание, това каза в предаването "12+3" един от създателите на нерегистрираното Национално турско обединение Мендерес Кунгюн.

Той сравни политическата емиграция от 1989-та, засегнала 300 хил. души, с икономическата емиграция от прехода, която обхваща по думите му 450 хиляди мюсюлмани. Кунгюн каза още, че в годините на реформите мюсюлманската общност била "манипулирана и умело употребена от сценаристите на прехода".

"Българските турци и мюсюлмани със сигурност имаме свободата на съвестта и религията, както и на изразяване на мисълта, но нямаме свободното сдружаване и мирните политически събрания. Тази конституционна дискриминация ни беше наложена след появата на политическата сцена на една етническа партия", така в навечерието на 10-ти ноември Кунгюн коментира участието на мюсюлманите в прехода.

Пред "Хоризонт" Кунгюн отбеляза още: "ДПС е продукт на държавата в сянка и въобще не се интересува от правата и свободите на зависимия от него електорат. Не само не е гарант за етническия мир, но има и ресурса за подклаждане на етнически конфликти и рекет на българското общество."

Българско национално радио / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2