Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 7 септември 2009 г.

Makedonya'da gemi kazası, 20 ölü

Bulgarlar, gemisi batan Türk şirketin peşinde

Nerdun HACIOĞLU MOSKOVA

Makedonya’nın Ohri Gölü’nde önceki gün batan gezi teknesini işleten Türk şirketi, 15 vatandaşını kaybeden Bulgaristan’ın hedefinde.


Bulgaristan Ulaştırma Bakanlığı’nın dün yaptığı açıklamaya göre, 6 adet otobüs işleten Türk vatandaşı Yusuf Solak’a ait “Solak-tur,” Bulgar ağırlıklı bir turist kafilesini Filibe’den alıp Makedonya’ya götürdü. Tur kapsamındaki göl gezintisinde aşırı yükleme yüzünden batan 1924 yapımı “İlinden” adlı teknedeki 55 Bulgar yolcudan 15’i boğuldu.
Geminin sahibi ve kaptanı Sotir Filevski (23) hastanede gözaltına alınırken, Türk şirketi ile ilgili de soruşturma başlatıldı.

Ölenlerin yakınlarına tazminat ödeyecek olan Sofya, şirketin gezinin karayolu ulaşımı bölümüyle ilgili herhangi eksik bir belgesi bulunmadığını, ancak organizatör olarak faciadan sorumlu tutulabileceğini açıkladı. Türk şirketin yetkililerine ulaşılamadığı da öne sürüldü.


-

Makedonya'da gemi kazası, 20 ölü

AA

Makedonya'da Ohri gölünde meydana gelen ve 20 kişinin öldüğü gemi kazasında turistleri taşıyan "İlinden" adlı geminin, 1924 yapımı olduğu bildirildi.

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Dragovest Goranov, kesin ölü sayısının Makedon makamlarından halen beklendiğini, dolaylı yoldan gelen bilgilere göre ölenlerin sayısının en az 20 olduğunu söyledi.

Yurtdışındaki Bulgarlardan sorumlu Devlet Bakanı Bojidar Dimitrov, 40 kişilik gemiye 53 yolcunun bindirildiğini, geminin batmasının en olası nedeninin aşırı yükleme olduğunu belirtti.

Bulgaristan Ulusal Radyosuna (BNR) konuşan kazazede İvan Neşkov, kaptan ve rehberin dışında gemideki tüm yolcuların Bulgar vatandaşı olduklarını söyledi.
Batan gemide bulunan eşiyle birlikte şans eseri kurtulduğunu belirten Neşkov, geminin ikiye ayrılmadığını, aniden rota değiştirerek dengesini kaybettikten sonra 30 saniyede battığını söyledi. Yüzmeyi bilmeyen Neşkov ayrıca gemide can simidi veya cankurtaran yeleği bulunmadığını kaydetti.

Makedonya Cumhurbaşkanı Corce İvanov'u telefonla arayan Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, gemiden en az 35 kişinin kurtarıldığını öğrendiğini bildirdi. Makedonya'ya gitmesi beklenen Pırvanov, önümüzdeki iki gün için öngörülen tüm programını iptal etti.

Başbakan Boyko Borisov da ülkede 7 Eylül Pazartesi gününde ulusal yas ilan edildiğini duyurdu. Borisov, sağ kalan turistlerin yurda getirilmesi için yolladığı Tu-154 uçağında ülkenin en iyi doktorları ve psikologlarından oluşan 10 kişilik bir uzman ekibin bulunduğunu belirtti.

BNR, geziyi düzenleyen şirketinin Türk olduğunu bildirerek, polis ve basının tüm çabalarına rağmen Filibe'de kayıtlı "Solak" adlı bu şirketinin hiç bir yetkilisine ulaşılamadığını açıkladı.

http://arama.hurriyet.com.tr

-

Turistik turda tekne faciası

Makedonya’da Ohri gölünde, Bulgaristan’dan gelen turistleri taşıyan 1924 yapımı “İlinden” adlı gemi battı, kazada kaptan da dahil 20 kişi hayatını kaybetti.
Yurtdışındaki Bulgarlardan sorumlu Devlet Bakanı Bojidar Dimitrov, 53 kişilik gemiye 70 yolcunun bindirildiğini, geminin aşırı yükleme nedeniyle battığını söyledi. Makedonya İçişleri Bakanı Gordana Jankulovska da gemide 70 kişi bulunduğunu ve kapasitesinin 53 kişi olduğunu doğruladı. Makedonya Ulaştırma ve İletişim Bakanı Mile Janakievski “etik sebepleri göz önüne alarak” istifa edeceğini açıkladı.
Denizden kurtarılan kazazede İvan Neşkov, kaptan ve rehberin dışında gemideki herkesin Bulgar vatandaşı olduğunu söyledi. Batan gemiden eşiyle birlikte şans eseri kurtulduğunu ifade eden Neşkov, geminin ikiye ayrılmadığını, aniden rota değiştirerek dengesini kaybettikten sonra 30 saniyede battığını söyledi. Bir tahta parçasına tutunarak hayatta kalan Neşkov gemide yeterli can simidi veya cankurtaran yeleği bulunmadığını ileri sürdü. Bulgaristan Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov, gemiden en az 50 kişinin kurtarıldığını ve 7 Eylül’ün ulusal yas günü ilan edildiğini duyurdu.
Bulgaristan Ulusal Radyosu (BNR), geziyi düzenleyen şirketin Türk olduğunu, polis ve basının tüm çabalarına rağmen Filibe’de kayıtlı “Solak” adlı şirketin hiçbir yetkilisine ulaşılamadığını açıkladı.

Portal Turkey

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2