Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 6 септември 2009 г.

Радио "Гласът на Турция" - 06.09.2009 г. !

Али Бабаджан за заседанието на финансовите министри на Г-20 В Лондон

Държавният министър и вицепремиер Али Бабаджан заяви,че икономическата стагнация е към края си и ще започне неравномерен и крехък процес на подобряване.

Posted 06.09.2009 11:54:11 UTC

Updated 06.09.2009 11:54:11 UTC

Али Бабаджан направи оценка на заседанието на финансовите министри на Г-20 и председателите на Централните банки,проведено в Лондон. Бабаджан посочи,че най важните въпроси,които са били разисквани са били заздравяването на финансовата стабилност и обезпечаването на растежа в световната икономика. Бабаджан каза,че икономическата стагнация отминава,но привлече вниманието че процесът на въстановяване в Европа в сравнение с Америка и Азия ще протече много по бавно.Той отбеляза че Турция ще регистрира много по добър икономически потенциал спрямо редица европейски държави.

А в изявление на президента на МВФ Доминик Щраус Кхан в Лондон бе посочено че глобалната криза все още не е отминала и безработицата продължава да бъде много труден проблем.
-
Заседание в Лондон на финансовите министри на Г-20

Завърши заседанието на финансовите министри на Г-20 в Лондон

Posted 06.09.2009 11:50:42 UTC

Updated 06.09.2009 11:50:42 UTC

На срещата на финансовите министрите на 20-те страни с развити икономики в Лондон бе взето много важно решение,според което развиващите се страни,сред които се намира и Турция,ще имат по голямо право на глас в МВФ. Решението потвърди истината,че Турция се намира сред растящите икономики.

На двудневното заседание на министрите от Г-20 и председателите на Централните банки бяха обсъдени и пакетите със спасителни мерки и финансовите реформи,които правителствата въведоха срещу кризата. Принципно бе възприето и решение за въвеждане на международен стандарти и ограничения в заплащането на труда и премиалните на банковите ръководства. Освен това се настоява ,страните да продължат паричните и финансови политики,насочени към икономически растеж.

На заседанието Турция бе представена от вицепремиера Али Бабаджан,който проведе двустранни разговори с министрите на Г-20 и компетентните лица от МВФ и Световната банка.
-
Преглед на турския печат 06.09.2009

Posted 06.09.2009 11:37:51 UTC

Updated 06.09.2009 11:37:51 UTC

Вестник Заман се спира на участието на външния министър Ахмет Давутоглу на извънредното заседание на външните министри на страните от ЕС в Швеция,където е поискал от събеседниците си да положат по големи усилия за прекратяване на дейността на терористичната организация ПКК и нейните подразделения в Европа.В новината се сочи че Давутоглу е представил списъка на организациите,които терористичната организация използва като параван.Той е изтъкнал че предприетият процес на демократично отваряне в Турция протича паралелно с борбата с тероризма.

Вестник Сабах съобщава за проведеното в Лондон заседание на финансовите министри на страните от Г-20.Според новината заседанието на финансовите министри на високо развитите и развиващите се страни е протекло без изненади и както се е очаквало,в заключителната декларация е било отбелязано,че разширявайки финансовите и парични политики страните ще продължат усилията си срещу финансовата криза до намаляване на риска от рецесия,финансовите пазари се стабилизират и глобалната икономика е с положителен ход,но относно икономическия растеж и трудовата заетост ще продължат да бъдат предпазливи.

В друга новина на вестник озаглавнена „Удар за мирните преговори от Израел” се съобщава,че докато администрацията на Обама се кани да стартира мирните преговори между Израел и Палестина през следващия месец,израелският премиер Нетаняху е одобрил построяването на 2500 нови заселени места.Американският президент Барак Обама възнамеряваше през следващия месец да събере на среща израелските и палестински ръководители и за тази цел бе натоварил представителят на САЩ за Близкия изток Джордж Мичъл да изгради мост между страните,но този негов проект за мир получи неочакван удар от Изрел.Съобщава се,че преди да приеме искането на Обама да прекрати откриването на нови еврейски селища преди започването на мирните преговори,е дал разрешение за построяване на ново селище състоящо се от 2500 жилища.

Вестник Джумхурийет в новина озаглавена „ПРеврат в прогнозите за земетресенията”съобщава,че посредством Система за предварително установяване,разработена от Истанбулския технически университет,земетресенията ще могат да се предвидят 4 дена по рано,наблюдавайки постоянно движенията по земетръсната линия на почвата водата и въздуха,системата в земетръсната зона ще може да предизвести 4 дена преди настъпването на земните тръсове. Всички движения в районите в които системата вече е разположена,се следят непрекъснато и се сочи , че данните актуализирани на всеки 10 минути се публикуват в интернетсайта www.yerdurumu.com .и че се следят ежедневно от НАСА.
-
Новини 05.09.2009
-
Емисии 05.09.2009
-
Портал турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2