Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

четвъртък, 4 юни 2009 г.

Bodrum/БодрумРесторанти и хотели в Бодрум

Restaurant Han (Ресторант Хан).Този ресторант е с хубаво местоположение в един кервансарай от XVIII в. със сенчест двор,на една пряка от пристанището.Условията са оскъдни-ще се храните на маси върху дървени магарета на открито.Но кебапите,кюфтетата и големите пресни печени скариди са истинско удоволствие.Има и танцьорка на кючек,която изнася представления през повечето вечери.Kale Cad.29,Phone:252/316-7951.Необходима е резервация през лятото.Не се приемат кредитни карти.

Amphora (Амфора).Възможностите за избор са многообразни:около 20 мезета (включително кьопоолу,изпържено бързо в малко мазнина с чесън или в доматен сос) и различни видове кебапи.Друг плюс е обстановката,срещу пристанищетоза яхти на края на града,в стара каменна сграда,украсена с килими и с принадлежности за лодки и рибарски такъми.Neyzen Cad.172,Phone:252/316-2368.Необходима е резервация през лятото.
Продължава тук

1 коментар:

  1. Напълно съм съгласна, че този ресторант е с хубаво местоположение в един кервансарай от XVIII в. със сенчест двор,на една пряка от пристанището.Условията са оскъдни-ще се храните на маси върху дървени магарета на открито.Общо взето това,което ни пишете ме устройва идеално при това , на скоро бях там но за съвсем мъничко и н можах да се наслади много а вкусната храна,която е поднесена по малко по различен начин.Ако си в друга страна задължително трябва да опиташ от местните специалитети иначе все едно не си бил там според мен.

    ОтговорИзтриване

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2