Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

вторник, 2 юни 2009 г.

Новините от и за Турция-02.06.2009 г.

Турция пое председателството на СС на ООН

Турция пое мандатното председателство на Съвета за Сигурност на ООН.

Posted 02.06.2009 10:44:29 UTC

Updated 02.06.2009 10:44:29 UTC

Турция пое мандатното председателство от Русия за срок от 1 месец.

На 1 юли мандатното председателство ще бъде поето от Уганда, която е един от непостоянните членове на Съвета за Сигурност.

Мандатното председателство на Съвета за Сигурност на ООН, което се определя по азбучния ред на 15те члена е за срок от 1 месец.

Съветът за сигурност на ООН има 5 постоянни члена, а именно: САЩ, Русия, Китай, Франция и Великобритания и 10 непостоянни членове, един от които е Турция.

Миналата година през месец Октомври Турция бе избрана за непостоянен член на Съвета за Сигурност за периода 2009-2010 година.
-
Няма следи от самолета...

Продължава издирването на самолета Ербас на авиокомпания Ер Франс...

Posted 02.06.2009 09:47:44 UTC

Updated 02.06.2009 09:47:44 UTC

Продължава издирването на самолета Ербас на авиокомпания Ер Франс, който изчезна безследно вчера при полет над Атлантическия океан от Бразилия за Париж с 216 пътника и 12 членен екипаж на борда.
Радиовръзката със самолета бе напълно преустановена 3 и половина часа след излитането му от летището на Рио Де Жанейро.
Съобщено бе че последният радио сигнал преди пълното прекъсване на връзката е бил получен от район близо до бразилския остров Фернандо Де Норонха.
Кратко време преди да изчезне от екраните на радарите, от самолета е бил получен сигнал за навлизане в турбулентна зона и за авария в електрическата система. Сочи се, че е има вероятност самолетът да е бил ударен от мълния.
Търсенето е съсредоточено в голяма зона от 300 квадратни километра, но до момента не бяха открити следи от самолета.
Френското министерство на транспорта оповести списъка на пътниците и екипажа на самолета. В самолета са пътували 73ма французи, 58 бразилци, 26 германци, 9 китайци, 9 италианци, 6 швейцарци и пътници от други националности.
Съобщено бе, че в самолета е пътувала и турската гражданка Фатма Джерен Неджипоглу, преподавателка в държавната консерватория в университета Анадолу, която се е завръщала от концерт в Бразилия.
Президентът на Франция Никола Саркози подчерта, че спасително-издирвателните дейности се водят в много обширен район и е много ниска вероятността да бъдат открити самолетът и пътниците.
Той заяви, че са поискали помощ от Пентагона за спасително-издирвателните работи.
-
Борбата с тероризма продължава...

Началникът на турския генерален щаб армейски генерал Илкер Башбуг отправи важни послания във връзка с тероризма и терористичната организация ПКК...

Posted 02.06.2009 09:52:26 UTC

Updated 02.06.2009 09:52:26 UTC

Началникът на турския генерален щаб армейски генерал Илкер Башбуг отправи важни послания във връзка с тероризма и терористичната организация ПКК.
В словото, което произнесе на 28мото заседание на турско-американския съвет във Вашингтон в САЩ, генерал Башбуг каза че турско-американското сътрудничество не е избор, а задължително условие и отбеляза, че Турция подкрепя възползването от всички възможности и средства в борбата с тероризма, но подчерта, че тези средства няма да дадат исканите резултати, докато терористите не оставят оръжие.
Генерал Башбуг заяви, че терористичната организация ПКК продължава да се базира в северната част на Ирак, въпреки, че числеността на терористите там е намаляла, и каза, че докато не настъпят промени в тези условия, ще бъде невъзможно терористичната организация да бъде напълно ликвидирана.
Той отбеляза, че това положение представлява заплаха не само за Туpция но и за Ирак и се отразява негативно на турско-американските отношения.
-
Създава се ново министерство...

Вчера министерският съвет проведе осем часово заседание, на което бяха приети важни решения засягащи земеделския сектор...

Posted 02.06.2009 09:44:48 UTC

Updated 02.06.2009 09:44:48 UTC

Вчера министерският съвет проведе осем часово заседание, на което бяха приети важни решения засягащи земеделския сектор. По време на заседанието бе прието решение за планиране на сеитбата в земеделските области. В съответствие с решението, ще бъдат подготвяни планове за засяването на определени земеделски култури в определени земеделски райони в страната. Земеделците ще бъдат насочвани към продуктите, които ще се сочат в договорите за даване на поощрения и финансова помощ.
Реформите са с голямо значение, както от гледна точка на повишаването на конкурентоспособността на Турция, така и на процеса на адаптация с ЕС.
На заседанието бе решено министерството на земеделието да бъде преименувано на министерство на Земеделието и храните. Предвижда се да бъдат намалени службите в новото министерство, като с това се цели да се придаде динамичност на работата му. Проекто-законът за биологичната сигурност дава възможност за отглеждането на земеделски растения с променена генетика, като очертава границите на това призводство.
С проекто-закона за ветеринарните услуги, растителна сигурност, храни и фуражи се цели да бъде увеличена сигурността на хранителните продукти.
С решението за планиране на сеитбата се цели увеличаване на биологичното разнообразие и намаляване на нуждата от обществено финансиране.
Превителството предприе и други важни стъпки в рамките на присъединителните преговори с ЕС.
Подготовката за преговорите ще се води в закупената в Брюксел сграда.
Във Франция, която периодично изразява антитурската си позиция по въпроса за членството на Турция в ЕС, ще бъдат организирани мероприятия под името "Турски Сезони".
Двете страни ще подготвят фонд за организирането на тези мероприятия.
-
Преглед на турския печат 02.06.2009

Обзор на новините по страниците на турските вестници от 02ри юни 2009та година.

Posted 02.06.2009 07:15:12 UTC

Updated 02.06.2009 07:21:43 UTC

Днешния пеглед на основните новини по страниците на турския печат ще започнем с вестник Стар.
Вестникът в новината озаглавена "Самолет с 231 пътници и екипаж на борда изчезна над Атлантическия океан" съобщава, че самолет Ербас на Ер Франс с 216 пътници и 15 членен екипаж на борда е изчезнал от радарите, когато е летял над Атлантическия океан, близо до бреговете на Бразилия, и че като една от евентуалните причини за катастрофата се сочи удар на мълния при преминаването на самолета през зоната на урагана бушуваш над океана.
"Ужас в Атлантическия океан" е озаглавил вестник Заман новината, в която съобщава, че служители от Ер Франс са съобщили, че кратко време след излитането от Бразилия, самолетът е навлязъл в зона на силен ураган и турбуленции и че в 17 часа и 15 минути турско време от самолета са получили автоматичен сигнал за авария в електрическата система.
Вестник Йени Шафак предава думите на президента на Франция Саркози-"Казах истината на близките на пътниците. Вероятността да има спасили се пътници е много ниска."
Вестник Джумхурийет от своя страна подчертава, че в изчезналия самолет е пътувал и турският гражданин Фатма Джерен Неджипоглу, която е била преподавател в държавната консерватория Юнус Емре към университета Анадолу и се е намирала в Бразилия за да изнесе концерт с арфа.
Друга важна новина по страниците на днешните турски вестници е вестта за започването на износа на петрола от северната част на Ирак през Турция за света.
"Президентът на Ирак Джелял Талабани и лидерът на регионалното кюрдско управление в северната част на Ирак Месут Барзани отвориха вчера в град Ербил символичното кранче на петролопровода и бе даден стартът на изпомпването на петрола от петролодобивния комплекс Курмала в петролопровода Киркук-Юмурталък."-пише вестник Миллийет.
Вестник Хюррийет съобщава, че президентът на Ирак Джелял Талабани е окачествил това събитие като историческо и отбелязва, че през първата година, в петролопровода Киркук-Юмурталък ще се изпомпват по 100 хиляди барела нефт дневно и регионалното управление в северната част на Ирак ще получи приход от два милиарда долара.
Същият вестник в новината озаглавена "Първо одобрениe за безвизово пътуване за ЕС" съобщава, че е бил даден първият положителен отговор на молба от Турция за

безвизово пътуване за ЕС. В новината се съобщава, че турският гражданин Гюлер Казмаз е получил по-рано отрицателен отговор от британското посолство на искането си за безвизово пътуване, но съдът във Великобритания, където той е завел дело, е отсъдил, че посолството е направило погрешна преценка и е приело противозаконно решение.
"Нова надежда в борбата с рака" е озаглавил вестник Миллийет новината в която съобщава, че датски учени са установили, че микромолекула с кодовото име ЕрЕнА 129 убива за срок между 24 и 48 часа раковите клетки. В новината пише, че сега ще бъдат започнати клиничните изпитания които продължават дълго време, и едва след това препаратът ще бъде пуснат на пазара.
-
VOT Слушай новини на Български




02.06.2009
-
VOT Слушай емисиите на Български




02.06.2009
-
В Турция задържан убиецът на 8 роднини

02 юни 2009, 14:30

Анкара, Турция

Турската полиция е арестувала мъж по подозрение, че е убил осем души от своето семейство.
Телата на убитите с огнестрелни рани по тях са били открити в различни стаи в жилище в многоетажна сграда в югоизточната част на Турция.
Сред жертвите на убиеца са неговите родители, сестра му и двама негови племенници. Останалите загинали също са роднини на задържания мъж. Известно е, че сред убитите има три деца, пише ГазетаРу, като се позовава на Ройтерс.
-
Проблемът с вноса от Турция на руските митници е под контрола лично на премиера Путин, каза Димитрий Песков
02 юни 2009 | 15:03 | Агенция "Фокус"
Москва. Проблемът с митниците между Русия и Турция е под контрола лично на премиера Владимир Путин, заяви говорителят на руския премиер Димитрий Песков, пише турският вестник „Хюриет”. Песков каза, че Путин следи много отблизо вноса на стоки от Турция на руските митници и проблемът ще бъде решен в най-скоро време. Руският правителствен говорител коментира и срещата Ердоган-Путин от 16 май в Сочи. Той каза, че двамата премиери са много близки, познават се добре. Икономическите отношения между двете страни са били основна тема в разговора на двамата премиери. Песков посочи, че двамата премиери са обсъдили и енергийното сътрудничество между двете страни и са коментирали възможността за разширяване на проекта „Син поток – 2”. Изходният терминал на газопровода в Турция е определен, количеството е определено, но все още има различни мнения по маршрута, посочи руският представител.

Ахмет Давутоглу обсъди важни въпроси със съветника на Барак Обама по националната сигурност Джеймс Джоунс
02 юни 2009 | 14:31 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Министърът на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу се срещна във Вашингтон със съветника на Барак Обама по националната сигурност Джеймс Джоунс, предаде Анадолската агенция. Давутоглу е във Вашингтон за участие в конференцията за турско-американските отношения. Наред със срещата с Джоунс турският пръв дипломат се срещна и с представителя на САЩ за Афганистан и Пакистан Ричард Холбрук. Предвижда се среща и с Денис Рос, който беше назначен за специален представител за Иран. С Рос Давутоглу ще обсъди проблемите на Близкия изток. След приключване на програмата във Вашингтон турският външен министър ще замине за Ню Йорк за контакти в рамките на заседанията на Съвета за сигурност, който Турция председателства през месец юни.

Пръстови отпечатъци ще фигурират в новите документи за самоличност в Турция
02 юни 2009 | 14:00 | Агенция "Фокус"
Анкара. Пръстови отпечатъци ще фигурират в новите документи за самоличност в Турция, пише турският вестник „Йени Шафак”. Бюджетно-плановата комисия в турския парламент започна обсъждането на промени и добавки към някои закони в страната, засягащи различни области. Сред промените и добавките, които се планират, са въвеждането на пръстови отпечатъци в турските документи за самоличност; правото пощенско-телефонните станции да действат като банкови клонове; промени в здравно-болничната помощ.

Над 6 милиарда долара лихви е платила Турция на Международния валутен фонд за последните 8 години
02 юни 2009 | 13:30 | Агенция "Фокус"
Анкара. 6 милиарда 458 000 000 долара лихви е платила Турция на Международния валутен фонд за последните 8 години, предаде турската агенция АНКА. От 2001 година насам в рамките на изплащането на дълговете си към МВФ Турция е изплатила главница 39 970 000 000 долара и близо 6,5 милиарда долара лихви по заемите. Даннинте са от съветничеството към Държавната хазна за 2009 година. Най-големият размер на плащания е извършен в периода 2004-2007 година.

Полицията в турския град Адана задържа извършителя на убийството на осем души от едно семейство
02 юни 2009 | 12:47 | Агенция "Фокус"
Адана. Полицията в турския град Адана е задържала заподозрения за убийството на осем души от едно семейство, открити днес в апартамент в града, съобщава телевизионният канал Ен Ти Ви. След подаден сигнал от медицински център в район Кючюкдикили в Адана, че тяхната служителка Налян Юксел не се е явила на работа и не могат да се свържат с нея по телефона, полицията е пристигнала в апартамента в квартал Хузуревлери. След като вратата не е била отворена, екипите са влезли вътре по принуда. При влизането си са открили осем убити лица – всички от семейството. Заподозреният за убийството е 38-годишният син на семейството, който е бил задържан с оръжие. Задържан е също и бившият съпруг на убитата Налян Юксел. В изявление валията на Анкара посочи, че става въпрос за престъпление с битови мотиви, тъйк като убиецът е член на същото семейство.

Си Ен Ен Тюрк: Трима станаха болните от свински грип в Турция
02 юни 2009 | 12:22 | Агенция "Фокус"
Анкара. Трима станаха болните от свински грип в Турция, съобщава телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк. Здравното министерство обяви, че у турски гражданин, който се е завърнал в страната от щата Калифорния в САЩ, е регистриран вирусът N1H1. Той е бил приет в болница с оплаквания от силно главоболие и болки в мускулите и след направените изследвания е било установено, че е носител на вируса на свински грип. Той е бил подложен веднага на лечение. У близките на болния и лицата, с които е бил в близки контакти, засега не е установено наличие на вируса, но те са под непрекъснато наблюдение.

„Заман” /Ройтерс/: Надигането на ултранационализма в България раздухва настроения срещу мюсюлманите
02 юни 2009 | 11:57 | Агенция "Фокус"
София/Анкара. Заради расисткото и разделящо отношение на крайно националистическите групи в България мюсюлманите там преживяват тежки дни, предаде британската агенция Ройтерс, пише турският вестник „Заман”. Според вестника Ройтерс дава информация, която привлича вниманието върху проблемите на мюсюлманите в България, които се съставляват от турци и помаци. В информацията се посочва, че за последните 2-3 години в България са регистрирани над 100 посегателства на джамии и други мюсюлмански храмове. Вековното съжителство между мюсюлмани и християни започна да се пропуква в резултат на популистката пропаганда на крайно дясната националистическа партия „Атака” и на пропагандата на десните партии в изборите за Европейски парламент. Мюсюлманите се страхуват от загубата на правата, които са придобили през последните 20 години, след изборите на 5 юли, когато националистите могат да се включат в коалиционното правителство, което вероятно ще бъде съставено.
В началото на 1980-те години беше предприета кампания „Побългаряване” за турците, помаците и циганите мюсюлмани в страната, която предвиждаше тяхната пълна асимилация. Това принуди 400 000 турци да емигрират насилствено от България в Турция. Агенция Ройтерс цитира думите на един от участниците в борбата против натиска на комунистическия режим преди повече от 20 години Мустафа Юмер, че някои политически среди подстрекават етническа и религиозна ненавист и разравят стари рани. „Всички сме много напрегнати. Народът се страхува от поведението на крайно десните групи и методите им, които искат в България да има само една етническа група”, посочва Юмер.
В едно от изказванията си лидерът на „Атака” Волен Сидеров заявява „Ако си седим по местата, ако не действаме като български патриоти, един ден ще окупират цели райони на страната”. Основният лозунг на тази партия в кампанията за евроизборите е, че Турция няма място в ЕС, посочва британската медия. Мюсюлманските духовни лидери в България предупреждават, че натискът може да отвори врата сред българските мюсюлмани да нарасне симпатията към религиозни течения от чужд произход.

АФП: Осем души са открити застреляни в апартамент в Южна Турция
02 юни 2009 | 11:12 | Агенция "Фокус"
Анкара. Осем души, сред които три деца, са открити застреляни в апартамент в южния турски град Адана, предаде АФП, позовавайки се на турски медии. Жертвите са били застреляни в главата.
Полицията е била повикана от пожарникари, влезли в апартамента след получен сигнал за отравяне с газ.
Повече информация не се съобщава.

Решени сме да се борим до ликвидирането на ПКК, каза Илкер Башбуг на конференция във Вашингтон
02 юни 2009 | 11:07 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Не може да се каже, че терористичната организация Кюрдска работническа партия /ПКК/ е ликвидирана напълно, макар че от декември 2007 година досега Северен Ирак вече не е сигурно убежище на ПКК, но все още нейни ядра съществуват там. Това заяви началникът на Генералния щаб на Турция армейски генерал Илкер Башбуг на годишна конференция за турско-американските отношения във Вашингтон, предаде Анадолската агенция. Генерал Башбуг е на конференцията по покана на началника на Генералния щаб на САЩ генерал Майк Мълън. В изказването си Башбуг посочи, че ПКК е заплаха не само за Турция, но и за Ирак, и за Северен Ирак. „Турция вече 25 години воюва с ПКК и целта ни е да ликвидираме терористите и онези, които ги подкрепят”, каза най-високопоставеният турски военен.
„Ние повярвахме, че войната срещу тероризма трябва да бъде комбинация от координирани действия между държавата и армията в областта на сигурността и в социокултурната област, но докато терористичната организация пази своите въоръжени терористи, да се смята, че тероризмът може да бъде приключен с мерки само с икономически и социалнокултурни мерки е грешка”, каза генерал Башбуг. „Затова сме решени докрай да се борим с тероризма до неговото ликвидиране”, добави той. По думите му Турция се намира в повратна точка в борбата срещу тероризма, защото международната подкрепа за него е намаляла, а Северен Ирак от декември 2007 година вече не е сигурното убежище и сигурната база, където се готвят и пребивават терористите.
Генерал Майк Мълън посочи, че с турския си колега са разговаряли по много въпроси, но 50 % от разговора им е бил концентриран върху ПКК и проблема с американското присъствие в Ирак.

Турски печат: Продължават контактите между управляващи и опозиция за разминирането на турско-сирийската граница
02 юни 2009 | 09:47 | Агенция "Фокус"
Анкара. Законопроектът за разминиране на турско-сирийската граница, който внесе за обсъждане преди три седмици управляващата Партия на справедливостта и развитието в Турция, е водеща вътрешнополитическа тема в турския печат и днес. Вестник „Сабах” пише, че този въпрос e бил основна точка в дневния ред на правителственото заседание вчера и е бил обсъден в Централния съвет на ПСР. Продължават също контактите с опозицията за постигане на приемливо консенсусно решение. Вестникът посочва, че управляващата партия се опитва да предизвика по-голяма активност у Генералния щаб да се ангажира с въпроса по разминирането. На заседанието на ПСР вчера премиерът Ердоган посочи, че относно разминирането е подписан международен документ и тази дейност трябва да бъде приключена до 2014 година. Той подчерта, че законопроектът трябва да бъде приет час по-скоро и днес той ще бъде внесен и обсъждан в пленарна зала, а за спорните два члена ще се внесе предложение за ново обсъждане, което обаче няма да е веднага. ПСР ще търси постигане на консенсус с опозицията и в тази връзка, позовавайки се на закона за публичните търгове, ще поиска фирмата „NAMSA”, свързана с НАТО, да извърши дейността по разминирането.
Вестник „Милиет” цитира думите на председателя на парламента Кьоксал Топтан, че ПСР иска до излизането на парламента в лятна ваканция, законът за разминирането да бъде приет. Той посочва, че ПСР е оттеглила първоначалното си предложение фирмата, която ще извърши тази дейност, да има право 44 години да използва тези земи. Вестник „Заман” цитира думите на Кьоксал Топтан, че може да влезе в ролята на посредник за постигането на консенсус по въпроса за разминирането. Той посочва, че от 1992 година Турция се опитва да извърши това разминиране, но досега няма никакви резултати. Топтан изтъкна, че противопоставянето в този момент идва от предлагането на модела „изгради-разработи-предай”, който е предложил ПСР, а НРП е против него.
Вестник „Хюриет” пише, че поради пропуски в системата за охрана на границата в турската провинция Хатай сирийски селяни са разчистили мини в някои части на този район и се занимават в тях със земеделие.

Мина, заложена от ПКК, рани петима служители на сигурността в Югоизточна Турция
02 юни 2009 | 08:44 | Агенция "Фокус"
Шемдинли. Петима служители на силите за сигурност са ранени вчера при експлозия на мина, заложена от Кюрдската работническа партия /ПКК/ в околия Шемдинли, провинция Хаккяри, и в околия Улудере, провинция Шърнак, пише турският вестник „Милиет”. Те са били ранени при операция по обезвреждане на мини, заложени от членове на Кюрдската работническа партия /ПКК/.
Също един турски войник е загинал, а 9 са били ранени при преобръщане на военен камион в околия Джейланпънар, провинция Шанлъурфа.

„Сабах”: Фирми и холдинги, намиращи се в Европа, финансират ПКК
02 юни 2009 | 08:24 | Агенция "Фокус"
Анкара. Сред фирмите, които финансират Кюрдската работническа партия /ПКК/, са много холдинги и компании, които действат в европейските страни и на първо място в Германия, пише турският вестник „Сабах”. Дейността на фирмите е разнообразна, но най-вече те работят в строителния и текстилния сектор, в търговията с готови хранителни продукти, в правенето и продажбата на дюнери и пици, притежават кафетерии. Основната организация, която осигурява финансирането на ПКК, е Международният съюз на кюрдските бизнесмени и работодатели (KAR-SAZ) в Европа. Списъкът на фирмите фигурира в доклад на Националната разузнавателна организация на Турция (MİT). С финансирането на ПКК е свързана организацията конфедерация на кюрдските дружества в Европа /KON-KURD/, чиято централа се намира в Брюксел. Според доклад на МИТ парите, с които са започнали дейност средните и малки фирми, са от трафик на дрога. С разрастването си тези фирми са се реорганизирали в холдинги. Турската МИТ е предала списъка с фирмите спонсори на Европейската служба за борба с финансирането на терора.

Една турска гражданка е била в самолета на френските авиолинии, който изчезна
02 юни 2009 | 07:54 | Агенция "Фокус"
Анкара. Една турска гражданка се е намирала на борда на самолет „Еърбъс” на френските авиолинии, пътуващ по дестинацията Рио де Жанейро-Париж, който изчезна от обсега на радарите вчера, пише турският вестник „Милиет”. Според говорител на „Еър франс” на борда на самолета е имало пътници от различни националности, сред които най-много бразилци и французи. Турската гражданка, намирала се на борда на самолета, е Фатма Джерен Неджипоглу, която е преподавател по арфа в Държавната консерватория към университета в Ескишехир. Тя е била в Бразилия по покана за изнасяне на концерт в Рио де Жанейро. Неджипоглу е била на 37 години, владеела е английски, френски и немски език. След получаване на степени на образование по немски език и музика е завършила висше музикално образование в университетите в Луизиана и Индиана в САЩ.

Продължава годишната конференция за американско-турските отношения във Вашингтон

02 юни 2009 | 01:05 |
Анкара/Вашингтон. В столицата на САЩ продължава годишната конференция за американско-турските отношения, организирана съвместно от Американско-турския съвет и турско-американския бизнес съвет, пишат турските медии. Темата на 28-та конференция е „САЩ - Турция: преодоляване на предизвикателства в епоха на промени”. От турска страна на форума ще говорят министърът на външните работи Ахет Давутоглу, министърът на националната отбрана Веджди Гьонюл, министърт на транспорта Бинали Йълдъръм и началникът на генералния щаб на въоръжените сили генерал Илкер Башбуг.
Конференцията ще продължи до 3 юни.

Турският парламент ще обсъжда законопроекта за разминиране на турско-сирийската граница
02 юни 2009 | 00:47 |
Анкара. Обсъждането на законопроекта за прочистването на мините по турско-сирийската граница ще продължи днес, пишат турски медии. В резултат на реакцията на опозицията и обществото миналата седмица обсъждането на проекта беше отложено. След като законопроектът бъде приет от парламента, Партията на справедливостта и развитието ще внесе предложение за обсъждане на спорния член 2 от проекта. След обсъждания между управляващите и опозицията все повече везните накланят към това да се проведат два търга за фирми, които ще извършат операцията по разминирането. Обсъжда се вариантът помощ в дейността по разминирането да бъде поискана от Агенцията на НАТО за поддръжка и снабдяване - НАМСА.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2