Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 7 март 2009 г.

Огромни опашки от изселници се образуваха през седмицата пред паспортната служба за чужденци към Дирекцията по сигурността в Истанбул

Турция: Проблеми за изселници от България с нередовни документи

Огромни опашки от изселници се образуваха през седмицата пред паспортната служба за чужденци към Дирекцията по сигурността в Истанбул

07.03.2009

Огромни опашки от изселници се образуваха през седмицата пред паспортната служба за чужденци към Дирекцията по сигурността в Истанбул съобщи БТА.

С наредба на турското министерство на вътрешните работи започна удължаването с една година на просрочените временни документи за самоличност на български изселници, пристигнали с туристически визи в Турция и останали в страната.

Поради големия наплив се натрупаха дълги опашки. Но се оказа, че не всички изселници имат право да се възползват от наредбата.

Наредбата се отнася само за българските изселници, които са подали официално молби до турското вътрешно министерство или до изселническите организации за продължаване на престоя им.

Според изготвения списък от наредбата ще се възползват около 2 хиляди български изселници. Между тях има такива, които са дошли преди 10 години, но все още не са получили право на турско гражданство.

По неокончателни данни към момента в Турция живеят около 12 хил. изселници от България с нередовни документи.

Изселническите дружества по места регистрират хората с просрочени временни документи за самоличност и нередовни документи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2