Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 7 март 2009 г.

Пътешествия в непозната Турция

На изток от Константинопол: Пътешествия в непозната Турция

ISBN: 9789549230611
Автор: Димана Трънкова
Издател: .
Издадена: 2008
Размери: 23.30x21.00
Брой страници: 192
Корица: Мекa
Език: Български
Цена: 26.00 лв.

Когато чуят думата "Анадол", повечето българи не знаят какво да си представят. Някои свързват Анадола с пустинните пейзажи на Близкия Изток, други - с историята и с крепостта Диарбекир. За трети това е далечно и негостоприемно място, което би могло да се намира и на обратната страна на Луната...

Истината е, че нито една от тези представи не е вярна. Турският Анадол е огромния кръстопът на поне дузина цивилизации през последните 10 000 години. Това е пространство с размера на почти пет Българии, в което има невероятно многообразие от природа, хора, истории. В Анадола са живели и просперирали всички древни и съвременни култури, като да се назоват само гърците, римляните и селджукските турци би било несправедливо спрямо хети, хити, перси, евреи, арменци, грузинци, лази и народите на Месопотамия.

"На Изток от Константинопол: Пътешествия в непозната Турция" от Димана Трънкова, главния редактор на ., и Антони Георгиев, главния редактор на ., е луксозен албум, които показва най-забележителните места и култури в Анадола - от мистичния и винаги забулен в облаци Арарат до останките на Афродизиас; от великолепната Шанлъурфа до призрачния Ани; от Карс на Орхан Памук през планините Качкар до Сумела на Черно море; от спиращия дъха Мардин до огромното езеро Ван и великолепния палат на Ишак Паша в Доубеязът.

Турският Анадол е сред най-интересните места на земята, но за разлика от повечето от тях е само на 10 часа път с кола от София.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2