Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 17 януари 2009 г.

Трагедията в Ивицата Газа руши авторитета на Обединените нации

Турция настоява за по-активна роля на ООН в Ивицата Газа
Нихал Йозерган - кореспондент на БНР в Анкара

В рамките на близкоизточната си обиколка генералният секретар на ООН Бан Ки Мун разговаря с президента, премиера и външния министър на Турция. Ръководителят на световната организация днес ще проведе срещи с ливанските прадставители в Бейрут.

В рамките на 4-часовата си визита в Анкара Бан Ки Мун първо разговаря с външния министър Али Бабаджан, после насаме с президента Абдулах Гюл в двореца Чанкая.

Основното послание на турския държавен глава е било, че трагедията в Ивицата Газа руши авторитета на Обединените нации. Той е изтъкнал още, че по този начин се отварят дълготрайни и трудно заздравими рани, заради които поколения наред ще растат с чувство на гняв и мъст.

По-късно Ердоган е поискал от генералния секретар ООН да поеме по-активна роля за изход от тежката криза. Бан Ки Мун е заявил, че срещите, които е провел до тук с близкоизточните лидери са минали градивно и в положителна атмосфера. Генералният секретар похвалил мирните инициативи и активните дипломатически усилия на Турция, които се приемат със задоволство от международната общност.БНР

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2