Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 19 ноември 2008 г.

Писмото издавало отшелника Памук

Истанбул,
Нахиде Дениз,
специално за "Стандарт"

Специална книга, която разкрива връзката между характера и почерка, издаде турският автор Мелих Арат. Той е специалист по развитието на личността. Книгата се нарича "Тайна". Авторът изследвал почерците на редица изтъкнати личности на Турция и представя чертите на характера им. Според него президентът Абдуллах Гюл при започване на работа по нов проект умеел да се концентрира върху него и да го разработи докрай, насочвайки всички сили. Гюл бил уравновесена личност, в хармония с вътрешния си мир, умеел да балансира ума и чувствата. За това говорели заоблените букви, които той пишел в абсолютно права линия. Почеркът му означава още, че семейните ценности са приоритетни за турския президент. При взимане на важни решения винаги се съветвал със семейството си.
Турският премиер Реджеп Таип Ердоган стоял на дистанция от хората, но бил в мир със себе си. Притежавал добре развити организаторски способности, умение да планира и придвижва проекти. Почеркът му бил отривист, с много малко разстояние между буквите, но между думите имало голямо пространство. Това означавало и свобода във взимането на решения, и умение да се отстъпва, когато се налага.
Почеркът на първия турски писател нобелист Орхан Памук показвал, че той държи на независимостта си, предпочита да се дистанцира от хората, в хармония е със себе си, бързо изразява мислите си. Умее да съчетава ума с логиката, творчеството с предчувствията.

19.11.08 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2