Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 17 ноември 2008 г.

Джевдет Чакъров бил министърът от “Лиана”

Джевдет Чакъров е министърът от правителството на Сергей Станишев, чието име протича в разработката “Лиана”. Това съобщи пред Нова телевизия депутатът от ДСБ Атанас Атанасов. От изслушването на бившия директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред станало ясно, че в “Лиана” има засечен конкретен случай, в който е наредено от една “черна каса” да се даде крупна сума пари на министър от кабинета “Станишев” при негово пътуване в чужбина.

Заради изтичане на информация от МВР, Танов докладвал на главния прокурор Борис Велчев. От това обаче не последвали конкретни действия. Разработката “Лиана” е водена от ГДБОП и е насочена срещу “черни каси” на ДПС, които са се пълнели от така наречената “дървена” мафия. “Лиана” тръгна от делото “Сови”, в което бяха установени митнически далавери.

Според ген. Атанасов управляващите крият данни. Той настоя да бъдат представени всички справки по “Лиани” в противен случай опозицията ще подкрепи предложението на Минчо Спасов, който е председател на вътрешната комисия, депутатите да не гласуват бюджета на МВР и ДАНС, докато не им бъдат представени всички материали.

БСП ще “хвърли” на вълците” ДПС още след Нова година, когато вече не може да се иска вот на недоверие на кабинета и правителството няма да може да падне, предположи ген. Атанасов. Според него има нещо странно и в новоназначения зам.-председател на ДАНС Николай Методиев, който зае мястото на освободения Иван Драшков. По думите му Драшков е резолирал точно на Николай Методиев да се заеме с разработката “Лиани”, след като ГДБОП я е предала на ДАНС.

Има ли някой, който не се опитаха да очернят, риторично попита пък народният представител от ДПС Рамадан Аталай. Той припомни, че Атанас Атанасов е бил назначен за директор на РДВР-Разград именно от Осман Октай, който сега ежедневно хули партията на Ахмед Доган. Логиката на атаките срещу ДПС Аталай обясни по следния начин: “Така се действа, когато някой се опитва да разделя и да владее. Атанасов не може да каже - ДСБ го прави или Бойко Борисов го прави… Той би трябвало да разделя. И най-лесно е да обвини БСП, защото сме заедно във властта, а те не са”. Според депутата истинска атака срещу партията му обаче няма. “Има само клюки. На всяка ключа човек може ли да обърне внимание”, каза още Рамадан Аталай.

Преди няколко дни главният прокурор Борис Велчев заяви, че делото “Лиана” е възобновено в началото на 2008 г. по негово настояване. Прогнозите на бившия директор на ГДБОП ген. Ваньо Танов са, че истината за “Лиана” ще бъде официално оповестена след 30 години, колкото е давностният срок за секретните материали. “Щом разработката не е приключила успешно, значи нещо се е случило по пътя й”, коментира преди дни ген.Танов. Според него присъдата по “Лиана” е “последната дупка на кавала”.

всекиден,понеделник, 17 ноември 2008

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2