Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 16 ноември 2008 г.

Добре дошли в Турция

„Добре дошли в Турция” на входа на Охрид
Написано от bgВести
петък, 14 ноември 2008

„Добре дошли в Турция" пише на огромен билборд, поставен на входа на македонския град Охрид по пътя от летището, пише ohridnews.com

Надписът цяло лято посреща високопоставени гости и чужди политици, но от общината казват, че не могат да направят нищо за съдържанието на билбордовете, тъй като те се стопанисват от предприятието „Македония път" и рекламните агенции „Акцент медия" и „Евролиния" сключват договорите си директно с него.

„Подготвяме се да поставим табела на булевард „Туристически", на входа на Охрид, с която да казваме добре дошли на гостите. За тази цел сме поставили и арматура," твърди градоначалникът Александър Петрески.


-
На влезот од Охрид - Добредојдовте во Турција

„Добредојдовте во Турција “ е рекламата на големиот билборд пред влезот на Охрид од кај аеродромот која досега има пречекано бројни високи политички и други гости.


минатото лето билбордот за Турција ги пречекуваше туристите во Охрид


Од Локалната самоуправа велат дека не можат да влијаат врз содржината на рекламите на билбордите затоа што со нив стопанисува Јавното претпријатие „Македонија пат “ и рекламните агенции Акцент медиа и Еуролинија склучуваат договори за рекламирање со ова претпријатие.

„Ние се подготвуваме веднаш по влегувањето во Охрид од булеварот „Туристичка“ да поставиме табла со која ќе им посакаме добредојде на гостите. За таа цел е веќе поставена и арматура“, изјави градоначалникот Александар Петрески.

Ohridnews

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2