Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 14 ноември 2008 г.

Супердарби демонстрираха тримата музиканти, които работят с примата

Стефан Данаилов и Миглена Тачева пяха с нея "Панаири" в зала 1

Лили Иванова е другото име на класиката. Мегадамата на шоуиндустрията в България демонстрира в зала 1 на НДК, че може да прави каквото си иска на сцената - да извади глас като гръмотевица, да разкърши тийнейджърската си снага в танго или латино и да флиртува с публиката, която я обожава. Истинска жена, която знае цената си. Звезда, чиито капризи си струват до последния цент на продуцентите и до финалния звук на оркестъра.
В продължение на 150 шеметни минути 5000 поклонници поглъщаха флуидите, които хвърчаха и святкаха около Лили. През първите 30 тя изпълни няколко от най-разтърсващите си евъргрийни от серията на "Ръцете ти единствено виновни". Тримата й музиканти бяха супер. Оги Енев на пианото, тромпета и саксофона правеше чудеса от храброст, нахъсван от звездата, при която все така няма празно. От време на време тя подвикваше: "Искам тяга!" Китаристът Бисер Иванов отново се оказа виртуозно подготвен за високата летва на Лили. Орлин Цветанов изтръгваше разтърсващи звуци от цигулката си. Не остана и грам съмнение, че четиримата са повече от готови за "Олимпия", макар че все още не е ясно дали "Олимпия" знае с кого ще си има работа. Певицата, която отново разкри обсебващата драматичност на гласа и аурата си, вероятно ще вземе акъла на меломаните в сърцето на Европа.
Първият мъж, който излезе с гигантски букет в ръка, беше Стефан Зашев, който прави концерта й в Париж. "Вълнението ми преди "Олимпия" е огромно. В Париж ще пея само на български език. За да успокоя моите не-почитатели, които спорят дали съм първата българка там, ще кажа: Съм, съм. На знам дали ще се представя добре, но ще се постарая. Но не искам да се хваля много-много, за да не стане като при футболистите. Уж все ще победят, пък то... Това е положението", подхвана остроумен монолог Лили.
След като разчувства народа с "Не тъгувай, моя мъко" на покойния Петър Чернев, феновете, тичащи с цветя към сцената, станаха неудържими - Ралица Хофщетер, Роси Кирилова, Елица Тодорова, Тодор Филков... Да разцелува приятелката си излезе и Лили Червенякова, която инвестира в българското изкуство без особени усложнения. Говори се, че именно тя ще плати половината масраф по парижката акция.
"Ако забелязвате, имам убийствени обувки. Подарък от Брюксел. Обувам ги за първи път. Ще гледам да не се хлъзна", продължи лакърдиите Лили, докато се чудеше къде да остави китките. "Нали знаете, че обичам да подреждам. Е, понякога и разхвърлям", подхвърли звездата интимно на феновете си.
На бис излезе за "Панаири". Тук вече градусът на емоциите в ложата с министрите удари тавана. Стефан Данаилов, Миглена Тачева и Петър Мутафчиев се вживяха активно в страхотните стихове, изпълнени с носталгия. Асен Гагаузов и зам.-лидерът на НДСВ Милен Велчев и жена му Симона останаха по-сдържани, но после си паднаха по баладата. Последната песен беше химнът за българския народ, който е винаги готов за победи. Като самата Лили.
Албена Атанасова

стандарт,14.11.08 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2