Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 3 ноември 2008 г.

Табута в любовта


Нахиде Дениза

Писателят нобелист Орхан Памук разказва как турците се отнасят към любовта в новия си роман "Музей на невинността".Мелодраматияната любов на богатия Кемал и бедната Фюсун е рамката,в която писателят размишлява върху табутата в турското общество."Не знаех,че била най-щастлияият спомен на живота ми"-с тези думи започва "Музей на невинността" на Орхан Памук.Всъщност любовта между богат и бедна е добре познат в турското общество сюжет,който киното пресъздаваше много активно през 70-те години.
Списание "ЛИК",октомври

Портал Турция-Portal Turkey
Photobucket

Орхан Памук издава любовния роман “Музей на невинността”
31 август 2008 | 11:47 | Агенция "Фокус"
Истанбул. Нобеловият лауреат за литература Орхан Памук пусна на пазара в Турция последната си книга “Музей на невинността”, любовна история между богат мъж и бедна девойка в Истанбул, предаде АФП.
В книгата турският романист, превеждан на 40 езика, разказва за страстта на двама влюбени в 30 години история на Турция от 1970 година, като говори за деликатни теми като сексуалността и девствеността в една мюсюлманска страна.
“Музей на невинността” е най-лиричният ми и изпълнен с търпение и уважение към човека роман”, обясни романистът в интервю на вестник “Сабах”.
Портал Турция-Portal Turkey
Photobucket
Най-новият роман на турския нобелов лауреат Орхан Памук "Музей на невинността" ще излезе на пазара в петък (29 август). Книгата ще бъде издадена и на 30 чужди езика.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2