Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 15 март 2010 г.

Твърдения за масови оставки стреснаха турската армия !

Твърдения за масови оставки стреснаха турската армия !

Шефът на турския генерален щаб побърза вчера да отрече категорично твърдения в авторитетни турски медии, че висшето командване е заплашило масово да подаде оставка заради арестите на офицери миналия месец по обвинения в участие в заговор за сваляне на кабинета, предаде "Ройтерс"
"Инцидентът (с арестите - бел.ред.) е сериозен и със сериозно въздействие в армията", каза пред "Миллиет" ген. Илкер Башбуг, без да посочи подробности. В миналото той нерядко посочваше, че подобни разследвания за армейски заговори срещу властта сериозно подкопават морала на войската.

В рамките на 7 до 10 дни в парламента ще бъдат представени пакет 10-15 поправки на конституцията, които ще променят начина за назначаване съдии и прокурори, съобщи в събота правосъдният министър Садулла Ергин. По думите му след това текстовете, ограничаваща правомощията на Конституционния съд, може да бъдат подложени на референдум. Според Ергин ключов момент в реформата е да стане по-трудно за съдебната система да се опитва да обяви извън закона управляващата проислямска партия на премиера Реджеп Таийп Ердоган.

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2