Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 24 март 2010 г.

„Айриш таймс”: Ирландия подкрепя стремежа на Турция към членство в ЕС !


„Заман”: Президентът на Ирландия изрази подкрепа на членството на Турция в ЕС !

24 март 2010

Анкара. Президентът на Ирландия Мери Макалийс изрази подкрепа за пълноправно членство на Турция в ЕС, пише турският вестник „Заман”. Посещението на ирландския президент в Анкара е първата визита между двете страни на ниво президенти.
Абдуллах Гюл прие Мери Макалийлс в президентската резиденция „Чанкая”. При разговора ирландският държавен глава е изразил подкрепа за членството на Турция в ЕС. От своя страна Гюл е благодарил за нея и е изразил надежда, че тя ще продължи и занапред. При разговора във връзка с твърденията за арменския геноцид Мери Макълс е посочила, че почитат паметта на загиналите, обаче не смятат, че разравянето на раните ще помогне на излекуването им на напредъка в отношенията.
Ирландският президент е благодарил също на Гюл за жеста, който преди 163 години е направила Османската империя, като е помогнала на Ирландия в годините на големия глад в Европа, при който са умрели 1 000 000 ирландци. За да помогне на Ирландия османският султан Абдулмеджид е изпратил помощ от хранителни провизии, лекарства и семена.иаф

Бг Таймс

:::

„Айриш таймс”: Ирландия подкрепя стремежа на Турция към членство в ЕС !

24 март 2010

Дъблин/Анкара. Ирландия остава сериозен привърженик на присъединяването на Турция към ЕС, заяви ирландският президент Мери Макалийс в рамките на втория ден от официалната си визита в страната вчера, пише „Айриш таймс”.
Въпросът е бил във фокуса на „обширни” дискусии по време на срещата на Макалийс с турския президент Абдуллах Гюл. Пред репортери Мери Макалийс отбеляза, че Ирландия е подкрепяла присъединяването на Турция от самото начало.
Ирландският президент каза, че Дъблин от собствен опит знае трудностите на присъединителния процес, но, допълни тя, „визията за Европа лежи отвъд него и тази визия за всички нас е награда, за която си струва да се работи”.

IN ENGLISH LANGUAGE.

иаф / Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2