Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 9 октомври 2009 г.

ПЪРВА СРЕЩА МЕЖДУ ТУРСКИЯ КОНСУЛ В ПЛОВДИВ И ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ТАУШАНОВА !

[2009-10-09]

ПЪРВА СРЕЩА МЕЖДУ ТУРСКИЯ КОНСУЛ В ПЛОВДИВ И ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ ТАУШАНОВА !

За мен Кърджали е много важен град и поради тази причина първото ми посещение като генерален консул е тук. Ще ви сътруднича във всички сфери на икономиката, търговията, културата, образованието, туризма, спорта, за развитието на вашия хубав и слънчев регион. Това заяви новият генерален консул на Република Турция в Пловдив Джюнейт Явузджан на среща вчера с областния управител Иванка Таушанова. Консулът отбеляза, че в България има много добри условия за чуждестранни инвестиции и обеща да насочи повече турски инвестиции в област Кърджали.
Иванка Таушанова благодари на г-н Явузджан за посещението му и изтъкна, че по традиция Кърджалийска област има добри отношения с Турция, а много от общините са побратимени с турски градове. В района има много турски инвеститори, които успяват да реализират своя бизнес, а в условията на икономическа криза всички инвестиции са добре дошли. Сигурна съм, че нашето правителство ще погледне положително на намеренията, които са в интерес на местната общност, защото Кърджали е един район, който ще бъде поставен пред по-големи изпитания във връзка с преустановяването на държавните субсидии в областта на тютюнопроизводството и ще има необходимост от чуждестранни инвестици за ангажирането на работна ръка, подчерта Таушанова.
Тя подари на Явузджан символа на Родопите и на Кърджали – знака на Орфей и богато илюстрован албум със забележителностите на града и Родопа планина.
Новият консул на Турция в Пловдив Джюнейт Явузджан е роден през 1967 г. в град Измит. Завършил е „Международни отношения“ в университета в Анкара. Веднага след това е назначен в Министерството на външните работи на Турция. Бил е на дипломатически постове в Кения, Франкфурт, Хонконг и Прага. Преди да оглави мисията под тепетата на 1 октомври, е ръководил турския екип към НАТО за възстановяване и развитие на Афганистан.
След срещата с областния управител Турския дипломат посети и читалище „Юмер Лютфи”.

Гюнер ШЮКРИ

http://www.kircaalihaber.com/Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2