Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 10 юни 2009 г.

Новините от и за Турция-10.06.2009 г.

Оптимистична прогноза за Турция...

Международното финансово учреждение Кредит Суис направи оптимистична прогноза за Турция...

Posted 10.06.2009 09:53:13 UTC

Updated 10.06.2009 09:53:13 UTC

Международното финансово учреждение Кредит Суис направи оптимистична прогноза за Турция.
Учреждението отбеляза, че през предстоящия пет годишен период осем развиващи се страни, между които и Турция ще реализират ръст от 6 или 7 процента, а ръстът на западните страни ще бъде между 1 и 2 процента.
Директорът на информационния отдел на Кредит Суис Жил Кейтинг отбеляза, че страни като Китай, Индия, Бразилия, Мексико, Индонезия, Турция, Аржентина и ЮАР ще развият вътрешните си потребителски пазари, като подчерта, че централните банки на тези страни разполагат с достатъчно резерви.
-
ЕС ще открие главата "Енергетика"

Швеция ще открие преговорите над главата "Енергетика"...

Posted 10.06.2009 09:45:35 UTC

Updated 10.06.2009 09:45:35 UTC

Швеция, готвеща се да поеме от Чехия мандатното председателство на ЕС оповести, че ще положи усилия за да бъде открита преговорната глава "Енергетика" в присъединителните преговори с Турция.
Премиерът на Швеция Фридрик Райнфелд заяви, че енергетиката вече е една от приоритетните теми в Европа и че този въпрос засяга пряко Турция, поради което ще бъде подходящо да бъде открита главата "Енергетика".
Райнфелд отбеляза, че това ще бъде логична стъпка и от гледна точка на ЕС.
-
Турция определи цвета на гласовете...

Турция постави отпечатъка си над изборите за депутати в Европарламента...

Posted 10.06.2009 09:42:40 UTC

Updated 10.06.2009 09:42:40 UTC

Турция постави отпечатъка си над изборите за депутати в Европарламента.
Изследване проведено във Франция показа, че процесът за членство на Труция в ЕС е изиграл главна роля за определянето на гласовете на една трета от френските избиратели.
Процесът на членство на Турция бе една от главните теми на предизборните кампании в редица страни членки на ЕС.
Позицията на партиите по въпроса за членството на Турция в ЕС е изиграло определяща роля за насочването на гласовете на 58 процента от избирателите подкрепящи крайно десните партии и на 46 процента от избирателите подкрепящи партите от централната десница.
-
Талабани покани Байкал...

Президентът на Ирак Джелял Талабани покани лидера на Републиканската Народна Пратия Дениз Байкал да посети Ирак...
Posted 10.06.2009 09:59:02 UTC

Updated 10.06.2009 09:59:02 UTC

Президентът на Ирак Джелял Талабани покани лидера на Републиканската Народна Пратия Дениз Байкал да посети Ирак. В писмото покана Талабани подчерта, че с тази покана цели да бъде даден принос за разгръщането на отношенията между двете приятелски страни.
Междувременно заместник-началникът на генералния щаб на иракската армия Насър Ебади пристигна на неочаквано посещение в Анкара.
По време на посещението ще бъде обсъден въпросът за борбата с базираната в северната част на Ирак терористична организация ПКК.
-

Кърваво нападение в Пешавар...

Намиращият се на посещение в Пакистан министър на външните работи на Турция Ахмед Давутоглу осъди терористичното нападение в град Пешавар...
Posted 10.06.2009 09:55:39 UTC
Updated 10.06.2009 09:55:39 UTC

В Пакистан бе организирано нападение камикадзе срещу един хотел. Загинали са 11 и са ранени 70 души. Голяма част от сградата на хотела е рухнала при нападението, организирано в период на операции на пакистанската армия срещу талибаните. Намиращият се на посещение в Пакистан министър на външните работи на Турция Ахмед Давутоглу осъди терористичното нападение в град Пешавар. От Ислямабад Давутоглу премина в град Лахор, където разговаря с премиера на щата Пенджап Шахбаз Шериф и губернатора Салман Ташир. По време на срещата той осъди терористичното нападение в Пашавар и го окачестви като престъпление не само срещу ислямския свят, но и срещу целия свят. Давутоглу изрази съболезнованията на турския народ и държава. В град Лахор Давутоглу посети паметника на прочутия пакистански поет и философ Мухаммед Алеме Икбал. Той също така посети училището на фондацията Пактюрк. Очаква се Давутоглу да се срещне и с лидера на опозицията Наваз Шериф. Приключвайки контактите в Лахор Давутоглу ще се завърне в Ислямабад, където ще бъде приет от президента Асъф Али Зердари.
-
Преглед на чуждия печат 10.06.2009

Обзор на новини и материали в чуждестранния печат 10.06.2009

Posted 10.06.2009 08:02:35 UTC

Updated 10.06.2009 08:02:35 UTC

Новина в интернет страницата на независимата осведомителна агенция EUobserver с център в Брюксел съобщава ,че по време на посещението си във Франция в събота по повод 65-тата годишнина от десанта в Нормандия президентът на САЩ Барак Обама е разговарял с френския президент Никола Саркози и с изключение на членството на Турция в ЕС двамата споделят близки становища.

И двамата държавници са постигнали съгласуваност по въпроса за започването на диалог с Иран и остро са критикували отказа на Техеран да прекрати ядрената си програма.Двамата лидери са окачествили последния ядрен експеримент на Северна Корея като „изключително провокативен акт”,а по Близкоизточния проблем са споделили че е необходимо разрешение на Израело-Палестинския конфликт на основата на две отделни държави.

Но що се касае до членството на Турция в ЕС Вашингтон и Париж остават на противоположни мнения.Докато Обама е убеден в необходимостта от присъединяването на Анкара в ЕС Саркози продължава острите си възражения по въпроса. Обама сподели ,че САЩ ще подкрепят преговорите между ЕС и Турция докато всички бъдат убедени, че Турция е част от Европа. Саркози от своя страна заяви,че лично той по принцип се присъединява към становището за поддържане на силни дружески отношения с Турция и че Турция е мост между Изтока и Запада,но повтори възражението си за пълноправното членство на Анкара в ЕС.

Престижното германско списание Дер Шпигел писа че ядосвайки се на поведението на ЕС Турция провежда политика, с която се превръща във важна регионална сила.

В материала озаглавен „Завръщането на Османците”се търси отговор на въпроса дали засилването на регионалната мощ на Турция е от полза или не за ЕС и се отбелязва,че през последните години Турция е посрещнала най- важните държавници на света,че полага интензивни усилия по Близкоизточния въпрос и е разширила отношенията си дори с Армения.

В статията се привлича вниманието че „виновник” за положителното развитие на събитията във връзка с Турция е Европа и че след като не е видяла нужното внимание и подкрепа от ЕС, Турция е предприела политика на разгръщане и подобряване на отношенията си с всички съседни страни. Освен това новият външен министър Ахмет Давутоглу,макар да подкрепя членството на Турция в ЕС смята че насочването на Турция само към Запада няма да бъде здравомислеща позиция за многостранна страна като Турция.

Отбелязва се и становището, че Турция няма да бъде товар,а богатство за Европа и освен това тя внася политическа стабилност и представлява сигурен енергиен коридор и силен партньор в югоизточния фланг на Европа поради което европейските страни трябва да бъдат доволни от това. В материала се сочи също така, че макар председателят на Европейската комисия Хосе Мануел Барозу е заявил,че преговорите с Турция вървят по запланувания ред,същевременно продължават и дискусиите във връзка с членството на Турция в ЕС.

Международната осведомителна агенция Ройтерс в новина озаглавена „Въпреки състоянието на икономиката Партията на справедливостта и развитието спечели местните избори” съобщи,че въпреки рекордното ниво на безработицата през 6-те години на властването си премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е увеличил подкрепата на избирателите си на местните избори проведени в края на миналата седмица.

Ердоган бе окачествил изборните резултати от месец март като неуспех за партията си и бе дал обещание да предприеме действия в областта на икономиката,където за тази година се очаква 5 %-но снижение.След тези думи премиерът е предприел промени в кабинета си и отново е назначил за министър на икономиката Али Бабаджан. „След критиките по отношение на ръководството на 750 милиардната икономика на страната и твърденията за корупция в Партията на справедливостта и развитието,по всяка вероятност последните избори са успокоили Ердоган”,се казва в статията.
-
Преглед на турския печат 10.06.2009

Обзор на новините по страниците на някои от турските вестници от 10ти юни 2009та година...

Posted 10.06.2009 07:46:39 UTC

Updated 10.06.2009 07:46:39 UTC

Днешния преглед на турския печат ще започнем с вестник Хабер Тюрк.
"Евродепутат с расистки възгледи бе нападнат". В новината под това заглавие вестникът пише, че една шеста от новоизбраните евродепутати в Европейския Парламент са с расистки възгледи или пък са против ЕС. Вестникът пише, че един от британските раситки лидери, избран в европарламента е бил замерен с яйца, в знак на протест срещу увеличаването на броя на евродепутатите расисти.
Същият вестник е засегнал и предизборната борба в Иран и в новината под заглавието "Предизборни тълпи в Техеран" пише, че предизборните митинги на кандидатите за президентския пост на Иран продължават от сутринта до полунощ и че поради огромната събрала се тълпа, президентът Ахмединеджат не е съумял да участва в един от митингите си. Вестникът сочи, че на снощния митинг са се събрали над 50 хиляди привърженици на Ахмединеджат.
Вестник Хюррийет в новината озаглавена "Войната на жените в Иран" съобщава, че за първи път от ислямската революция през 1979та година насам, на площадите в Иран се стичат толкова огромни тълпи, за да присъстват на предизборните митинги организиращи се в навечерието на насрочените за петък избори за президент на страната. Вестникът пише, че Ахмединеджат се надява да спечели изборите с подкрепата, която ще получи от провинциалните райони и от бедните слоеве на населението, а главният му съперник Мир Хюсеин Мусеви получава подкрепата на средната класа и на градското население.
"Дружеството на френските пилоти взе решение да не лети със самолети Ербас снабдени със спидометри от стар тип"-пише вестник Стар в новината озаглавена "Френските пилоти обявиха протест", и отбелязва, че пилотите са заявили, че тези самолети, подобно на падналия на първи юни в Атлантическия океан самолет, не са сигурни и не искат да летят с тях.
"Световната банка подчерта, че въпреки усилията на САЩ за подобряване на икономиката, все още има заплаха за по-слабите звена на световната икономика и продължава да е налице опасността кризата да парализира световната икономика-съобщава вестник Джумхурийет и отбелязва, че директорът на Световната Банка Робърт Зоелик е казал, че не трябва да се позволява кризата да парализира света.
В новина във вестник Хюррийет пише, че обединяването на Фиат с Крайслер е възпрепятствано от решение на върховния съд, прието поради протестите на три пенсионни фонда от Индия. В новината се подчертава, че продажбата на акциите на Крайслер на консорциум, в който се намира и италианската фирма Фиат е отложено поради това решение на съда.
-
VOT Слушай новини на Български




10.06.2009
-
VOT Слушай емисиите на Български




10.06.2009
-
Взривни вещества, принадлежащи на ПКК, са намерени при претърсване на полските райони на провинция Хаккяри
10 юни 2009 | 20:00 | Агенция "Фокус"
Хаккярри. Взривни вещества, принадлежащи на Кюрдската работническа партия /ПКК/, са били намерени при претърсване на полските райони на провинция Хаккяри, пише турският вестник „Хюриет”. 4 килограма амониев нитрат са били намерени укрити край Сиирт. Операциите по претърсване на територията продължават.

Касационния съд на Турция потвърди присъдата срещу членове на „Ал-Кайда” за атентатите в Истанбул през 2003 година
10 юни 2009 | 19:42 | Агенция "Фокус"
Анкара. Девето наказателно отделение на Касационния съд на Турция потвърди присъдата срещу членове на терористичната организация „Ал-Кайда” за извършването на атентатите в Истанбул на 15 и 20 ноември 2003 година, пише турският вестник „Заман”. За други подсъдими съдът разпореди отмяна на наложените присъди от предишната съдебна инстанция. Касационният съд потвърди решението на 10-ти съд за тежки престъпления в Истанбул за утежнен доживотен затвор на Лоуаи Сакка, Февзи Йитиз, Юсуф Полат и Харун Илхан по обвинение за „ръководене на терористична организация” и доживотната присъда на Аднан Ерсьоз и Осман Екен. Потвърдена беше и присъдата 18 години затвор на Сейит Ертул по обвинение за „изграждане и ръководене на група на Ал-Кайда в област Коня”.
Касационният съд потвърди и присъдата за лишаване от свобода в различни степени на подсъдими по обвинение за членуване в организацията, за притежаване на информация и подпомагане на организацията и за снабдяване с взривни вещества за терористично акции.
Също Касационният съд потвърди решението на Истанбулския съд за освобождаване от наказателна отговорност на 14 подсъдими, за които няма достатъчно събрани доказателства за виновност.
Беше отменено също искането за наказателно преследване на други лица, защото събраните данни не са достатъчни за обвинение в престъпление.

Затвор от 3 години се иска за 54 кметове от прокюрдската ПДО в Турция за изявления за Абдуллах Йоджалан
10 юни 2009 | 18:20 | Агенция "Фокус"
Диарбекир. За 54 кметове от Партията на демократичното общество в Турция се иска затвор от три години за изявления, че лидерът на Кюрдската работническа партия /ПКК/ Абдуллах Йоджалан е бил отровен, пише турският вестник „Йени Шафак”.Представителите на ПДО ще бъдат съдени от съда за тежки престъпления със специални пълномощия. Втори съд за престъпления в Диарбекир изпрати делото срещу Дружеството на журналистите в Югоизточен Анадол и 54 кметове от ПДО за общо изявление, направено на 4 март 2007 година, че са определили терористичната организация ПКК като „кюрдската опозиция”. Наказанието се иска за пропаганда в полза на терористичната организация.

Ако Турция не спре да заплашва Кипър, глава „Енергетика” няма да бъде отворена, каза Стефанос Стефану
10 юни 2009 | 17:37 | Агенция "Фокус"
Никозия. Говорителят на кипърското правителство Стефанос Стефану заяви, че ако Турция не изпълни своите отговорности и не престане да заплашва Република Кипър, глава „Енергетика” няма да бъде отворена, пише турският вестник „Дюня”. Кипърският представител каза това в отговор на изявление на шведския премиер, че тази година трябва да започнат преговорите между Турция и ЕС по енергийните въпроси в процеса за присъединяване към ЕС. „Една европейска страна не може да заплашва друга страна и това европейските ни партньори трябва да го вземат под внимание”, заяви Стефану.

Девет години става задължителното образование в 32 провинции на Турция
10 юни 2009 | 17:13 | Агенция "Фокус"
Анкара. Девет години става задължителното образование в 32 провинции на Турция, пише турският вестник „Милиет”. Също министерството на образованието на Турция стартира програма за задължително предучилищно обучение в 32 провинции. Децата между 5 и 6 години ще посещават задължително предучилищни групи, защото това има голямо значение за училищното образование.
В тази връзка утре ще има заседание на валиите на 31-та провинции и директорите на дирекциите за национална просвета, на което ще бъдат обсъдени мерките за реализирането на проекта. Ще бъде поискана подкрепата и на неправителствените организации. Министерството планира до 2013-2014 година всички деца на възраст 5 години да бъдат обхванати в системата на предучилищно обучение.

Турция и Ирак подписаха споразумение за сътрудничество във военната област
10 юни 2009 | 16:12 | Агенция "Фокус"
Анкара. Споразумение за сътрудничество във военната област беше подписано между Турция и Ирак, съобщава телевизионният канал Ен Ти Ви. Генералният щаб на Турция и Генералният щаб на Ирак, представлявани съответно от армейски генерал Хасан Ъгсъз и Насиер Абади подписаха споразумение за сътрудничество в областта на подготовката, техническата и научната сфера в армията.

Отварянето на 10 преговорни глави с Турция от 2006 година насам е голям успех, каза Оли Рен
10 юни 2009 | 15:52 | Агенция "Фокус"
Брюксел. Отварянето на 10 преговорни глави с Турция от 2006 година насам при толкова кризи в страната е голям успех, каза еврокомисарят по разширяването Оли Рен, пише турският вестник „Йени Шафак”. На среща с журналисти онзи ден Рен подчерта, че онова, което е важно сега, е срещите между двете страни да продължат и Турция да се концентрира върху реформения процес. Рен каза, че има напредък по въпроса за свободата на мисълта, който беше отразен в промяната на член 301 от наказателния кодекс, но все още EС изпитват притеснения за свободата на словото в медиите. Той посочи също, че Турция трябва да подпомогне едно трайно решение на кипърския въпрос, което почива на федерацията. Важни стъпки по евроинтеграционния процес трябва да бъдат направени в областта на религиозните свободи, в това число и по признаването на екуменическия характер на Вселенската партиаршия и отварянето на православното духовно училище на остров Халки /Хейбелиада/, добави еврокомисарят.

250 самолети ще продаде компанията „Боинг” на Турция в следващите 20 години
10 юни 2009 | 15:29 | Агенция "Фокус"
Истанбул. 250 самолети ще продаде компанията „Боинг” на Турция в следващите 20 години, пише електронното издание на турския вестник „Милиет”. В момента в самолетния парк на турските авиопревозвачи има 123 „Боинг”-а. За следващите месеци компанията е получила оферта за закупуване на 23 самолета от 4 турски авиокомпании. Това обяви търговският директор на компанията за Европа и Русия Алдо Басил на пресконференция в Истанбул. Той посочи, че авиосекторът търпи големи загуби от кризата, които се изчисляват на 9 милиарда долара. По думите му обаче Турция е един разрастващ се пазар и наред с националния авиопревозвач има много частни авиокомпании, а също е и врата към Близкия изток. В ръководството на компанията обмислят също проект за производство на части за някои модели на самолети „Боинг” в Турция.

Утре ще отговаряте пред историята, каза турският премиер в отговор на Ангела Меркел и Никола Саркози
10 юни 2009 | 15:08 | Агенция "Фокус"
Анкара. Онези, които искат да покрият раздразнението си от големината и силата на Турция, правят напразни усилия и губят време, каза премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган в отговор на позициите на Ангела Меркел и Никола Саркози срещу членството на Турция в ЕС, пише турският вестник „Сабах”. Коментирайки изборите за Европейски парламент, Ердоган разкритикува онези политически лидери, които изградиха кампанията си върху почвата против членството на Турция в ЕС. Ердоган изтъкна, че не може да се покрие обстоятелството, че Турция е голяма страна и един ден лидерите, които днес празнуват изборната си победа, утре ще отговарят пред историята. Той посочи, че активността на избирателите на изминалите евроизбори е била много ниска. На тези избори редица политически сили в някои страни са построили кампанията си против членството на Турция. По думите му обаче разпределението на креслата в ЕП едва ли ще разколебае основополагащата политика на ЕС и да повлияе на дългосрочните цели.
Разискванията за Турция, които базирайки се на границите й, я отхвърлят, не могат да я изтласкат изобщо на заден план. „Онези, които не искат да видят големината на Турция, нейното стратегическа тежест, културно значение, губят напразни усилия”, посочи турският премиер. Той добави, че онези, които с политически игри искат да останат на крака, работят срещу бъдещето на ЕС, защото така той няма да се превърне в глобална сила.

"Хюриет": Прокуратурата предприе стъпки срещу завеждане на дело срещу президента на Турция
10 юни 2009 | 13:04 | Агенция "Фокус"
Анкара. Главният прокурор на Турция се обърна към турското министерство на правосъдието с искане да бъде отменено решение на по-ниска съдебна инстанция, което открива пътя за съдебно преследване на президента Абдуллах Гюл по случай на измама от 90-те години, пишат турски медии. Става въпрос за делото, известно като „делото за изчезналите трилиони” турски лири на вече несъществуващата Партия на благоденствието. Министерството на правосъдието няма правомощия да преразглежда делото и ще го изпрати на 11-и състав на Върховния апелативен съд, посочва вестник „Хюриет”.
Според юристи дори да бъде съден, Абдуллах Гюл ще бъде оправдан, тъй като партийният му пост по онова време – заместник-председател, отговарящ за външните отношения, не е бил свързан с финансовите дела на партията. Други партийни кадри, между които Шевкет Казан и Реджаи Кутан, както и един заместник-председател и главният счетоводител на партията, бяха оправдани. Като цяло правни експерти смятат, че би било много трудно да се заведе дело срещу действащ президент.

"Хюриет": Откритото оръжие край база на ВМС в Истанбул е предназначено за военните, твърди доставчик
10 юни 2009 | 11:54 | Агенция "Фокус"
Истанбул. По-голямата част от оръжието, намерено през април близо до база на ВМС в аизатската част на Истанбул, принадлежи на военните, се казва в доклад на главния доставчик на турските военни, пише вестник „Хюриет”. Телевизионният канал Си Ен Ен Тюрк отбелязва, че за разлика от казаното в края на април от началника на генералния щаб ген. Илкер Башбуг, доставчикът „Макина кимя енститюсю” пише, че намереното на 21 април в квартал Пойразкьой оръжие е било изпратено за армията, военноморските сили, военновъздушните сили, жандармерията и специалните части. Докладът на оръжейния доставчик, в обем 10 страници, бе представен по искане на истанбулската прокуратура, която се занимава с разследването на аферата ”Ергенекон”.
Съответните служби започнаха изкопни работи в квартал Пойразкьой, след като гражданин подал по телефона сигнал до отдела за борба с организираната престъпност на дирекцията по сигурността в Истанбул. На 21 април бяха намерени 12 огнехвъргачки, 10 ръчни бомби, гранатомети, 20 звукови бомби и др., припомня вестникът.
Теренът е собственост на Фондацията за образование и култура на Истанбул /ИСТЕК/, но е под контрола на военните и е строго охраняван район. Достъпът до него се разрешава само при наблюдение от страна на военните и сега се използва за учения на турските ВМС, заявиха от фондацията след като бе намерено оръжието, пише „Хюриет”.
За председателя на фондацията Бедретин Далан е издадена заповед за арест в рамките на разследването по аферата „Ергенекон”. В момента Далан е в САЩ на лечение.

Анадолска агенция: Спад в използването на мощностите в производствената индустрия в Турция
10 юни 2009 | 10:58 | Агенция "Фокус"
Анкара. Използването на мощностите в производствената индустрия в Турция е спаднало през май с 12% в сравнение със същия месец на миналата година, предаде Анадолската агенция. Оповестените днес данни на турското статистическо управление показват, че през май използването е намаляло на 70,4% срещу 82,4% преди една година. През април 2009 г. този показател е бил 66,8%.

„ИЮ Обзървър”: Турция е нервна след резултатите от изборите за ЕП
10 юни 2009 | 10:51 | Агенция "Фокус"
Брюксел. Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган призова Европейския съюз да се придържа към ангажиментите си относно присъединяването на Анкара след триумфа на консерваторите на европейските избори, коментира днес електронното издание „ИЮ Обзървър”.
„Свидетели сме на картина, която всеки интерпретира като негативна с оглед на членството на Турция в ЕС”, е заявил Ердоган на среща с членове на партията си (ПСР).
Европейските избори приключиха с ясна победа за дясноцентристките партии на европейско ниво и индивидуално в повечето страни.

Вицепрезидентът на Ирак Тарик Хашеми е на посещение в Турция
10 юни 2009 | 10:16 | Агенция "Фокус"
Анкара. Президентът на Турция Абдуллах Гюл ще приеме днес иракския вицепрезидент Тарик Хашеми, съобщава Анадолската агенция. Срещата ще се състои в двореца Чанкая в Анкара.
Час преди това Хашеми /на снимката/ ще има среща с турския премиер Реджеп Тайип Ердоган.

Швеция иска при председателството й на ЕС да се отвори глава "Енергетика" в преговорите с Турция
10 юни 2009 | 10:08 | Агенция "Фокус"
Брюксел. Швеция, която ще поеме председателството на Европейския съюз от 1 юли, ще работи за отваряне на глава „Енергетика” в преговорите с Турция за пълноправно членство в ЕС, предава Анадолската агенция.
Премиерът Фредрик Райнфелд отбеляза пред журналисти в Брюксел, че Европа говори нашироко за енергетика и тази тема се отнася твърде много и за Турция. По думите му би било мъдро за всички да се отвори глава "Енергетика" в преговорите между ЕС и Турция. Същевременно Райнфелд предупреди, че поради съществуващите различни мнения в ЕС не е възможно да се каже дали Швеция ще успее да задвижи преговорите с Турция.

Продължава посещението на турския външен министър в Пакистан


10 юни 2009 | 02:12 | Агенция "Фокус"

Исламабад. Днес е вторият ден от посещението на министърът на външните работи на Турция Ахмет Давутоглу в Пакистан, пишат турските медии. Външните министри на двете страни посочиха след срещата си вчера, че отношенията между Турция и Пакистан са много добри.
Ахмет Давутоглу ще посети след Пакистан Афганистан.
-

www.WebPortalTurkey.Com

Photobucket

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2