Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 28 януари 2009 г.

Приятелска ръка за ислямския свят

Обама подава ръка на исляма в първо президентско интервю

Long Distance Calling Cards/

Онлайн фонокарти за телефонни разговори с цял свят

ВАШИНГТОН - Всеобхватен подход към отношенията си с мюсюлманския свят обеща новият американски президент Барак Обама в първото си интервю за арабска телевизия, откакто влезе в Белия дом.
“Не можем да мислим само за палестинско-израелския конфликт, а да подминаваме онова, което се случва в Сирия, Иран, Ливан, Афганистан или Пакистан. Тези неща са взаимно свързани”, каза Обама пред телевизия “Ал Арабия”. Той посочи, че правителството му започва да изпълнява обещанията от предизборната кампания с назначаването на бившия сенатор Джордж Мичъл за пратеник в Близкия изток. Обеща също да изтегли американските войски от Ирак, да произнесе реч към мюсюлманите от столица на голяма мюсюлманска държава и да подаде приятелска ръка на ислямския свят.
“Ние не можем да налагаме нито на израелците, нито на палестинците какво е най-добро за тях. Те ще трябва да вземат решения”, посочи Обама. Той добави, че двете страни трябва да подновят преговорите за мир, тъй като е време “да осъзнаят, че пътят, по който са тръгнали, няма да има сигурност и процъфтяване на народите им”. “Продължавам да смятам, че сигурността на Израел е от първостепенно значение, но също смятам, че има израелци, които знаят колко важно е да се постигне мир, каза новият държавен глава на САЩ.
Бившият президент Джими Картър пък изрази мнение в интервю за АП, че Израел ще се изправи пред катастрофа, ако не възобнови близкоизточния мирен процес и не установи независима палестинска държава.T

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2