Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 26 декември 2008 г.

ДПС готви списък на палачи и жертви от "възродителния процес"

Юсеин подчерта, че изявленията на столичния кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов са преминали "всякакви граници и затова Европа му дръпна ушенцето". Снимка: БГНЕС

Юсеин подчерта, че изявленията на столичния кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов са преминали "всякакви граници и затова Европа му дръпна ушенцето". Снимка: БГНЕС

Депутатът от ДПС Ахмед Юсеин предупреди, че "скоро ще излязат наяве фактите за "възродителния процес". Той заяви това на възпоменателен митинг за жертвите на насилствената смяна на имената от края на 1984-началото на 1989 г., който се състоя днес край "Тюркян чешма" в село Могиляне, община Кирково.

Според Юсеин последните разкрития щели да покажат "преките участници и жертвите в тези събития".

"И за малката Тюркян, за която казваха, че е била смачкана от тълпата, ще се види как на заседание на ЦК на БКП кой как се е изказал от този район, как са казали колко жертви има". Така депутатът визира мистериозната смърт на 18-месечното момиченце, простреляно в скута на майка си по време на мирния протест на жителите на Могиляне на 26 декември 1984 г.

Юсеин посочи, че "тези факти вече са ясни, защото в архива ги има".

"И те ще излязат пред гражданството и всеки ще си получи заслуженото като отговор на тези манипулации, че един паднал от коня, друг получил сърдечен удар. Вместо да кажат направо - те бяха убити", продължи разпалено депутатът. Той бе категоричен, че "турското население в България продължава да живее под натиск", но не посочи конкретни примери за твърдението си.

Юсеин подчерта, че изявленията на столичния кмет и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов са преминали "всякакви граници и затова Европа му дръпна ушенцето".

След въпросното евродърпане на ухото, Борисов се бил съгласил в София да издигне минарета още една джамия.

"Председател на община се отказа от поста си, защото хората от неговата община решили да си направят джамия. Ако бяха направили постъпки за някакъв бардак, сигурно този председател на община Бургас щеше да се радва много. Тъй като тези неща са на мода, и един кандидат за министър-председател каза, че в България 1 500 джамии са много, че имената на хората, които живеят в България трябва да бъдат по друг начин", разкрещя се в характерния си стил Ахмед Юсеин пред митинга.

С това той илюстрира, че "ние (турците в България, (бел. ред.)) продължаваме да бъдем поставени под натиск".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2