Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 28 декември 2008 г.

Продължава ракетният обстрел на палестинците по Израел

Пет палестински ракети бяха изстреляни тази сутрин от Ивицата Газа по южните части на Израел, предаде Франс прес. Петте ракети са паднали в безлюдни райони в околностите на град Ашкелон. За първи път ракети от Ивицата Газа падат толкова навътре в Израел, отбелязва Асошиейтед прес. Ракетите днес са паднали на 38 км във вътрешността на еврейската държава от границата й с Ивицата Газа. Палестинското движение Хамас пое отговорност за обстрела.

От вчера до днес палестинците изстреляха общо 85 ракети по израелските територии в отговор на израелските въздушни удари по Ивицата Газа, припомня Франс прес и БТА.

Същевременно израелската авиация е нанесла 22 удара по цели на Хамас в ивицата от полунощ досега. Според очевидци е била поразена и централата на Хамас в град Газа, предаде ДПА.

При израелските въздушни удари по Ивицата Газа са били убити най-малко 100 бойци на палестинското движение Хамас, предаде ИТАР-ТАСС. Сред жертвите има и жени и деца. По последни данни броят на жертвите достигна 271, а на ранените - 620.

Президентът на Иран Махмуд Ахмадинеджад осъди израелските въздушни нападения по Ивицата Газа и предсказа краха на ционисткия режим, предаде ДПА.

Ахмадинеджад се е свързал със сирийския президент Башар Асад и с емира на Катар шейх Хамад бин Халифа ал Тани. В телефонните разговори с тях той остро е разкритикувал израелската въздушна офанзива и е приканил двамата си събеседници да отправят призив към мюсюлманските държави за сътрудничество, за да се сложи край на насилието в Газа.

Вчера ударите бяха осъдени от Дамаск и от иранското външно министерство.

Иранският Комитет на червения полумецес каза, че ще изпрати хуманитарна помощ на населението на Ивицата Газа, предаде Асошиейтед прес. Пратката ще бъде с храни, дрехи и лекарства.

На днешното си заседание иранският парламент запази минута мълчание в памет на убитите при ударите в Газа палестинци.

За днес в Техеран е насрочен протест срещу израелските удари. Той ще бъде пред представителството на ООН, предаде ДПА.

Митинг в знак на солидарност с палестинците ще има и пред палестинското посолство в Техеран.

В Йордания 30 йордански депутати поискаха в писмо до правителството от страната да бъде изгонен израелския посланик, предаде Франс прес.

В Йемен десетки хиляди души се събраха на протест срещу израелските удари на стадион в северната част на столицата Сана, предаде Франс прес.

Протестиращите развяваха плакати, в които осъждаха мълчанието на арабските страни пред насилието на Израел в Ивицата Газа.

дарик

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2