Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 24 април 2011 г.

Турският представител в Съвета за сигурност на ООН е изразил подкрепата на страната си за палестинската инициатива по обявяване независима Палестина

Турция натисна ООН да признае независима Палестина

23.04.2011

Турският представител в Съвета за сигурност на ООН е изразил подкрепата на страната си за палестинската инициатива по обявяване независимостта на Палестинската автономия.

По време на заседанието на Съвета за сигурност посланик Афкан е заявил, цитиран от Мигнюз и „Заман", че палестинците са готови да получат страната си и са достойни за това повече от всеки друг. Те страдат от окупацията, подчертава турският дипломат.

Международната общност в лицето на ООН не трябва да пренебрегва палестинското искане за едностранно признаване на независимата държава, не трябва да се чака и отговорът на Израел, който естествено ще бъде отрицателен, заявява още Афкан.

По думите на посланика е дошло време за солидарност с палестинския народ. Ние не трябва да стоим настрана, когато се появява реален шанс да бъде решен един от най-съществените проблеми на съвременната политика, подчертава още турският представител.

Изданията припомнят, че напоследък се е активизирала дейността около мирните преговори. Палестинският президент Абас се опита да получи подкрепата на френския си колега Саркози, след това на 5 май ще се опита да убеди и Генералната асамблея на ООН, провеждаща се в Ню Йорк в необходимостта от признаване на независимата палестинска държава. През септември пък Абас ще говори за същото и с канцлера Меркел.

Американският президент също показва, че не смята да стои отстрани, като има информации, че Обама е подготвил нов план и договор за мирно урегулиране на палестино-израелските отношения.

В същото време Палестинската автономия поиска от Белия дом да заеме твърда позиция за създаване на палестинска държава в границите от 1967 година и със столица Източен Ерусалим.
нюз.бг / http://turkofil.tumblr.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2