Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 21 март 2011 г.

МЕЖДУНАРОДЕН МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ ТЮРКОВИЗИЯ

ТРЕТО ИЗДАНИЕ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ ТЮРКОВИЗИЯ

Денизли ще бъде домакин на третото издание на ТЮРКОВИЗИЯ.

Изпратена 21.03.2011 08:46:10 UTC

Обновена 21.03.2011 08:46:10 UTC

1.Обща Информация
Третото издание на Международния Музикален Фестивал Тюрковизия ще се проведе в периода 13-18 Юни 2011 година в Денизли-Памуккале, организиран от Турското Радио и Телевизия в сътрудничество с Община Денизли. Първото и Второто издание на Международния Музикален Фестивал Тюрковизия бяха проведени през 2009 и 2010 година .
България е една от страните, която ще бъде поканена на фестивала.
Заявките за участие в 3.тото издание на фестивала ще се приемат по електронната поща (ако нямате интернет връзка, по факс). Музикалните състави и солистите, които искат да направят заявки за участие, трябва да попълнят заявката по приложения образец и да го изпратят по електронната поща или по факс най-късно до 29 април 2011 година. Заявките се разглеждат и одобряват от организационния комитет. Съставите и солистите одобрени за участие се публикуват на този сайт на 2 май 2011 година.

2.Условия за участие
а) Всички разходи (пътни, нощувки и храна) на музикалните състави и солистите се поемат от домакините на фестивала.
б) Хонорари на съставите и солистите не се заплащат.
в) Съставите и солистите ще изпълнят две песни, една от които на турски език.
г) При изпълнението на песните ще се използва половин плейпек-half или пълен плейпек- full. Поради тази причина участниците във фестивала се задължават да запишат инструментална версия на песните, които ще изпълнят. Съставите и солистите, одобрени за участие във фестивала трябва да изготвят:
*) Копие MİX на песните, които ще изпълнят на турски език и на родния си език на фестивала.
**) Инструментален запис на песните, които ще изпълнят на турски език и на родния си език на фестивала.
Качване на формат wav на ftp сайта, който ще ви бъде оповестен до 16 май 2011 година, но при положение, че това е невъзможно по технически причини, на адреса посочен в приложения образец за заявка да прикрепите мp3 формат и да изпратите на e-mail адреса и записа под формат wav да изпратите по пощата. Съставите и солистите щe носят по един запис на формат wav при пристигането си в Денизли.
д) Съставите и солистите, които ще участват във фестивала се задължават да преотстъпят на Турското радио и телевизия правата си за излъчване на песните, които ще изпълнят на турски език и на родния си език.Аудио и видео записите, които ще бъдат направени на концертите, организирани в рамките на фестивала и студийните записи на песните, които ще бъдат изпълнени по време на фестивала ще може да бъдат излъчвани от Турското радио и телевизия, без да се заплаща авторско право на съставите и солистите, така също и Турското Радио и Телевизия ще предложи записите за излъчване на всички желаещи се членове на програмата за обмяна на поп, рок и уърлд музика Евросоник на Европейския съюз за радио и телевизия, така също Турското Радио и Телевизия може да ги даде на телевизионните корпорации, които ги сметне за подходящи.
е) Съставите и солистите, които ще участват във фестивала при пристигането си в Турция трябва да носят специфичните за страната си музикални инструменти и костюми.
ж) Съставите и солистите, които ще участват във фестивала ще излязат на сцената две вечери, първата вечер ще изпълнят песен на турски език ,а втората вечер заедно с песента на турски език ще изпълнят и друга песен на родния си език.
з) Редът за явяването на сцената на участниците ще се определи чрез теглене на жребий на заседание на които ще присъстват всички състави и солисти.
е) След края на фестивала, участниците могат да останат в Турция до датата, която ще се определи при резервацията на самолетния билет, като пътните разходи вътре в страната и разходите за престой ще бъдат посрещнати от самите участници.При това положение, самолетния билет ще бъде издаден от летището, което пожелаят и на желаната от тях дата.През това време могат да участват в концерт, организиран от друга институция или да прекарат почивката си в страната ни.

Радио "Гласът на Турция" / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2