Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 3 февруари 2011 г.

ЕРДОГАН КОМЕНТИРА ИЗЯВЛЕНИЕТО НА МУБАРЕК

ЕРДОГАН КОМЕНТИРА ИЗЯВЛЕНИЕТО НА МУБАРЕК...

Ердоган каза че от Мубарек вече се очаква много по-различна стъпка....

Изпратена 02.02.2011 10:45:37 UTC

Обновена 02.02.2011 10:45:37 UTC

Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган, който е на официално посещение в Киргизия, коментира изявлението на президента на Египет Хюсню Мубарек с думите-египетския народ очаква от Мубарек други стъпки.
Във връзка с изявлението на Мубарек, че няма да се кандидатира за президентския пост на предстоящите президентски избори, премиерът Ердоган каза че от него вече се очаква много по-различна стъпка и че днешната администрация на страната не вдъхва увереността, че за кратък срок ще бъде поставено началото на процес на демократизация.
Ердоган отбеляза, че Мубарек трябва да постави на дневен ред пътна карта и календар за демократични реформи тъй като само това може да задоволи народните маси в Египет.
"Ако не бъде оповестен календар, смятам, че народните маси в Египет ще останат незадоволени. Освен това, този период трябва да бъде преодолян посредством временно правителство, тъй като до момента в страната загинаха над сто души и ще бъде много опасно събитията да продължат по този начин-каза премиерът Ердоган.
Ердоган подчерта, че изявленията на египетската армия са много важни и с дълбок смисъл и че от значение е и настоящата позиция на полицията.

ТРТ / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2