Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 1 януари 2011 г.

ЛИДЕРИТЕ ПОЖЕЛАХА МИР И БЛАГОДЕНСТВИЕ

ЛИДЕРИТЕ ПОЖЕЛАХА МИР И БЛАГОДЕНСТВИЕ...

В новогодишните си послания лидерите дадоха основно място на пожелания за мир, здраве, братство и благоденствие....

Изпратена 01.01.2011 10:48:52 UTC

Обновена 01.01.2011 10:48:52 UTC

В новогодишните си послания лидерите дадоха основно място на пожелания за мир, здраве, братство и благоденствие.
В посланието си което отправи по телевизионния канал ТРТ Шеш, който излъчва на кюрдски език, президентът на Турция Абдуллах Гюл каза че се надява новата година да донесе на страната мир и благоденствие. Той подчерта, че никой не трябва да се отнася с толерантност към тероризма и изрази задоволството си от емисиите на кюрдски език на телевизионния канал.
В новогодишното си послание председателят на ВНСТ Мехмед Али Шахин изрази надеждата си, че през 2011та година ще съумеят да се възползват пълноценно от възникналите възможности и ще гледат с надежда в бъдещето. Шахин подчерта, че ВНСТ работи с решителност и смелост за да наложи пълната демокрация и за да достигне Турция целта за прогрес и осъвременяване.
В посланието си премиерът Реджеп Тайип Ердоган подчерта, че благодарение на постигнатите през последния 8 годишен период външнополитически и икономически успехи и осъществените исторически реформи за демократизация, днес Турция гледа с много по-голяма надежда в бъдещето. Ердоган пожела новата година да донесе на човечеството мир и благоденствие.
В новогодишното си послание началникът на турския генерален щаб армейски генера Ъшък Кошанер акцентува на решителността на турските въоръжени сили да бъде пазител на целите и идеалите на Ататюрк.
Лидерът на Републиканската Народна Партия Кемал Кълъчдароглу отбеляза, че основаната от Мустафа Кемал Ататюрк Турция ще се превърне в страна лидер в региона и в страна, която се бори с несправедливостта в света.
Лидерът на партията на Националистическото Движение Девлет Бахчели от своя страна отбеляза, че пожелава новата 2011та година да стане година не на конфликтите, а на мира и братството.

ТРТ / portalturkey.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2