Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

сряда, 12 януари 2011 г.

Касим Дал:ДПС е в тежък колапс и небивала изолация

Касим Дал остро нападна Ахмед Доган

12.01.2011


Вторият до скоро човек в ДПС заяви, че партията е в тежък колапс и небивала изолация, а вина за това носи Доган, превърнал всички в Централния съвет в "мъжки секретарки"
Касим Дал, смятан за втори човек в ДПС и наследник на лидера Доган, вчера е подал оставка от Централното оперативно бюро на партията.

Касим Дал е изпратил писмо до областните структури.


"ДПС е изпаднала в тежък вътрешнопартиен колапс и небивала изолация, а вина за това носи лидерът на партията Ахмед Доган със своето действие и бездействие в последната година", се казва в това писмо.

"Мен лично ме изненадва, защото никакви видими признаци не е дал г-н Дал досега, освен слуховете, които вървят от доста месеци за подмолна дейност.

Но аз считам, че той е човек, който не би се занимавал с подмолни дейности и ако има някакви претенции и проблеми към начина и стила на работа, би ги коментирал открито с колегите си", каза за Агенция "Фокус" депутатът Камен Костадинов, един от най-близките на Доган политици.


"Не считах, че нараненото честолюбие и това, че не е заместник-председател може да надделее при взимането на решение, но се оказа, че съм бъркал", заяви той.


На въпрос за каква подмолна дейност става дума, Костадинов посочи, че според твърдения: "Дал обикаля по структурите, обявява как ще създава нови паралелни партийни структури търси хора, които са недоволни.

Всяка партия има някой, който в един или друг момент персонално е недоволен от нещо, което се случило."


Според Касим Дал най-тежката последица от поведението на Доган е изчезването на общата "кауза ДПС", която отстъпи място на
лични каузи за бързото материално обогатяване, без съобразяване с когото и каквото и да било", пише в обръщението към организационните структури на партията, в което той обяснява решението си да напусне оперативното ръководството на движението.

В писмото Касим Дал подчертава, че никога не е имал, няма и сега амбиции към лидерското място в ДПС, но основното му обвинение е главно към председателя на партията, имайки предвид неговите действия и главно бездействие от последната една година.


Дал твърди, че Доган не е позволил на ръководните органи да изпълняват решенията на VII-та Национална конференция и грубо е нарушил устава на партията, като отложил свикването на редовен Централен съвет.

"Епизодичното му появяване в Централата на ДПС и пълното му отсъствие от дейността на Парламентарната група пък допълнително възпрепятстват нормалното функциониране и възприемане на партията в политическия живот на страната, допускайки той самия и партията като цяло на практика да бъдат тотално игнорирани в междупартиен и международен аспект.


Откровеността ни принуждава да признаем и най-тежката последица от поведението на нашия Председател - изчезването на общата "кауза ДПС", която отстъпи място на личните каузи за бързото материално обогатяване, без съобразяване с когото и каквото и да било.

Примерът, който получихме от човека на най-висок пост в партията
да се използват безскрупулно властта и хората като употребени салфетки е най-лошото, което можеше да се случи на партията, но видно от някои наскоро разсекретени документи на бившата ДС, това е било негово "символ-верую" още от далечната 1974 година насам", пише в своето обръщение Касим Дал.

Той се извинява на членовете и симпатизантите на ДПС за това, че воден от своя идеализъм неволно подкрепял подобно непристойно за един демократ и либерал поведение през всичките тези години.

И в същото време пише, че сегашните и всички негови бъдещи действия не може и не бива да са повод за разцепление или противопоставяне в партията.


Дал обвинява сегашното ръководство на ДПС, че са "хора без тръпка и разбиране за "каузата ДПС", които временно я експлоатират и бързат да я заменят с каузи за собственото си благополучие, в екип с хора, които имат доброто желание, но са с доста ограничени организационни и административни способности".


В заключение с горчевина той заявява, че всички в Централния съвет на ДПС "бавно и полека се превръщаме в "мъжки секретарки" и всеки е призван да избира своята участ според степента на собствената си морална търпимост".


Касим Дал е роден през 1962 г. във варненското село Николаевка, близо до Дръндар, селото, в което е израснал Ахлед Доган.

Женен е и има двама синове.


Бил осъден за политическа дейност и от 1986 до 1989 г. излежавал присъдата в затворите в София, Варна, Бобов дол, пак Варна и Стара Загора.


Член-основател е на ДПС през 1990 г.

През следващите три години е шеф на движението във Варна и член на Централния съвет.

През 1993 година става зам.-председател на ДПС, какъвто остана до 11 януари 2010 г.


Винаги обявяван за най-близкият човек на Ахмед Доган в ДПС.

Прекланя се пред Васил Левски, рецитира стиховете на Христо Ботев, запален привърженик на футболния клуб "Левски".


От години отговаря за организационния живот на партията, прави и печели избори, събира кадрови справки за назначения, занимава се с въпросите на вероизповеданието, наблюдава и връзките с Турция.


Твърди се, че за 20 години в политиката не е излязъл нито един компромат за него.

"В политиката успехът идва със себеотдаване, а не със самозабравяне", не един път е казвал Дал.


В 41-то Народно събрание е зам.- председател на Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.


През годините Доган периодично отстранява най-близките до него лица в ръководството на ДПС.

Такава беше съдбата на Шарифе Мустафа, Осман Октай, Юнал Лютфи, Ибрахим Татарлъ, Емел Етем...


вести.бг / portalturkey.blogspot.com
/ http://kasimdal.blogspot.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2