Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 27 ноември 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 27.11.2010

ПРЕГЛЕД НА ТУРСКИЯ ПЕЧАТ 27.11.2010

Обзор на новините по страниците на турските вестници от 27ми ноември 2010та година....

Изпратена 27.11.2010 08:17:46 UTC

Обновена 27.11.2010 08:17:46 UTC

Днешния преглед на турския печат започваме с вестник Йени Шафак. Вестникът съобщава, че президентът на Турция Абдуллах Гюл е присъствал на среща на кръглата маса организирана в град Цюрих в Швейцария от Економисуис и с участието на много видни бизнесмени. Вестникът сочи, че президентът Гюл е подчертал на срещата, че Турция е силна страна с младо и динамично население и с висок икономически ръст.
Вестник Стар съобщава, че президентът Гюл е призовал швейцарските бизнесмени да реализират инвестиции в Турция.
Същият вестник съобщава, че е било поставено в изпълнение решението за създаването на свободна търговска и безвизова зона прието на проведения през месец юни в Истанбул турско-арабски икономически форум от представителите на Турция, Сирия, Ливан и Йордания. В новината пише, че първата стъпка е била предприета на заседанието за Координация на четиристранния механизъм за сътрудничество на високо равнище между Турция, Сирия, Ливан и Йордания и че на това заседание Турция е била представена от външния министър Ахмед Давутоглу, министъра на транспорта Бинали Йълдъръм, министъра на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз и министъра на куртурата и туризма Ертугрул Гюнай.
Вестник Хюррийет съобщава, че делегация на Международния Валутен Фонд водена от шефа на масата за Турция Рачел Ван Елкан ще осъществи в периода 30ти ноември-9ти декември контакти в Турция. Вестникът сочи, че след контакти в Истанбул с представителите на частния сектор, делегацията ще премине в Анкара където ще бъда проведени официалните контакти.
Вестник Йени Шафак пише, че в района на южнокорейския остров Йонгпьонг отново се е чула артилерийска канонада. В новината вестникът пише, че генералния щаб на Южна Корея е съобщил, че вчера сутринта са били чути 20 артилерийски изстрела но на острова не е паднал нито един снаряд. Вестникът съобщава, че севернокорейското правителство е казало че съвместните маневри на САЩ и Южна Корея представляват открита заплаха за сигурността на страната и че тези две страни са поставили Корейския Полуостров на прага на войната.
Вестник Заман пише, че броят на туристите посетили Турция през периода януари-октомври 2010та година, е нараснал с 6,25 процента и е достигнал 25 милиона и 975 хиляди души. В новината се отбелязва, че най-много туристи са пристигнали от Германия, следвана от Русия.

ТРТ / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2