Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 8 октомври 2010 г.

Слави Бинев не сори,а шут в задника ще получи

Слави Бинев:Не щем кървава разплата, а едно "Сори" от Турция

8 октомври 2010

София,България

За петте века турско робство не искаме кървава разплата, а едно "Сори" от Турция - така, както се прави от много държавни мъже за холокоста. Има го в дипломатическия език, а що се отнася до репарациите, те са въпрос на договаряне. Така евродепутатът от "Атака" Слави Бинев защити появата на Волен Сидеров и съпартийците му с черни тениски в пленарна зала като реакция на гостоприемството, оказано на турския правителствен ръководител Реджеп Ердоган.
Най-големите проблеми на ЕС не случайно са свързани с Балканския полуостров. Трябва да има дискусия по въпроса за приемането на Турция в ЕС, заяви евродепутатът пред бТВ.

В телефонно включване премиерът Бойко Борисов обори тази теза. Ние подкрепяме европейската перспектива на Турция, потвърди министър-председателят.

Помолен да обясни острия език и използването на квалификации, като "хунта" за управлението, Слави Бинев каза, че в Европарламента се разменят и доста по-сериозни фрази от "изроди". "Атака" има съвсем европейско поведение в Народното събрание, увери той.

Понякога нещата са толкова прости, че не трябва да търсим под вола теле, смята Бинев. По думите му ГЕРБ по това си прилича с БСП - "мислят си, че говорят от името на Господа". А трябва да има кореспонденция.

За изказването си на конференцията "Европа гледа на изток" в София, за която пристигна руският лидер Михаил Горбачов, Бинев каза, че "няма нищо по-красиво от истината, дори и когато тя е отвратителна". Темата му е била архетипа Тато: "Ние винаги сме имали нужда от баща господар, на когото да ръкопляскаме, дори и да греши".

Свободата е най-важна и е най-голямата ни привилегия. Проблемът с нашата евроинтеграция е чисто ментален, не толкова икономически, обобщи евродепутатът.

иаб / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2