Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 11 октомври 2010 г.

Поредните обрани турци в България

Като по филмов сценарий 4 разбойници опитват да оберат турци

11 октомври 2010

София,България

Зад решетките са четирима мъже, които са опитали да оберат двама турци, след добре подготвен сценарий.
Набелязаните жертви пътували за Германия. Екшънът се разиграл на пътя между селата Ценово и Обретеник и бил планиран като сценарий на филм.
Сигналът за въоръжен грабеж бил подаден към 7 вечерта на 6 октомври от потърпевшите, съобщиха от полицията.

Турците пристигнали в България на първи октомври и отседнали в дома на свой приятел в град Левски. Там се запознали с две жени на 17 и на 29 години, с които се уговорили да пътуват заедно за Германия, където обещали да намерят работа и квартира на дамите.

Срещу 200 евро осигурили и фалшив паспорт за напълнолетната. През цялото време гостите демонстрирали пред познатите на домакина си добро финансово състояние. Това веднага направило впечатление на 19 годишен младеж, който не му мислил много, за да започне планиране и организация на обир. Намерил си и трима съучастници.

И така на 6 октомври турците, заедно с двете жени отпътували от Левски към Русе, за да преминат границата по Дунав мост. Пежо-то им през целия път било следвано от БМВ, в което пътували тримата нападатели и Мерцедес. Както било уговорено предварително, до отбивката за русенското село Обретеник едната жена поискала да спрат за малко. Там БМВ-то препречило пътя на чужденците, от него излезли трима маскирани и въоръжени с газов пистолет и мачете, изхвърлили от колата турските граждани, били ги, взели им парите и документите, а после с мръсна газ потеглили към с. Горно Албантово.

На пътя забелязали паркиран товарен автомобил, от който бързо свалили регистрационните табели и ги поставили на своята кола, после отпътували към Левски. Последвала среща с организатора на грабежа и след няколко прехвърляния и покриване на следите, той и двете момичета се завърнали в домовете си в град Славяново, а аверите му – в Левски.

Полицаи от районните управления в Русе и Плевен три дни разплитали случая, докато стигнат до следите на бандата. В домовете на четиримата намерили документите на чужденците, регистрационния талон на колата им, маските, индианското оръжие, синтетична перука и ръкавици. Двама са задържани за 72 часа, на останалите са повдигнати обвинения за въоръжен грабеж.

иаб / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2