Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

четвъртък, 7 октомври 2010 г.

Озадачаваща акция на специалните служби

Озадачаваща акция на специалните служби

Сряда,06 Октомври 2010г.

Днес, рано сутринта (след 6.00 ч.) преди още да е изгряло слънцето съдът, прокуратурата, ДАНС и полицията проведоха специална операция за „лов на радикални елементи” от средата на мюсюлманската общност в България.

По време на операцията едновременно са обискирани домовете на 12 души (по наша информация), 10 от които са служители на Главно мюфтийство – районни мюфтии, ваизи и имами. Сред тях са били районните мюфтии на Пазарджик и Смолян Абдуллах Салих и Неджми Дъбов. По време на обиските са иззети редица книги, дискове, компютри, телефони, лични и служебни документи, служебни пари и др.
Специалните служби, които от няколко години търсят радикални мюсюлмани в Родопите отново прибягнаха към метода на упражняване на психологически натиск, опитвайки се да всеят страх у близките на обискираните, както и изобщо на мюсюлманите. Естествено, че държавата трябва да предприеме необходимите мерки срещу лицата, които застрашават националната сигурност, но не е нормално отношението към духовните водачи на определени населени места, дори и на райони, да се отнасят, като че ли са най-големите престъпници в страната. Главно мюфтийство е озадачено от случващото се със служителите на изповеданието, за които досега не е имало ясно и конкретно обвинение, още повече то да е доказано.
Най-озадачаващото пък е, че това се случва в ситуацията, в която има спор за легитимността на изповеданието, както и ден след добронамерените изявления на министър-председателя Бойко Борисов за демократично разрешаване на проблема. Учудващо е кой и какво цели с тези събития напомнящи недалечното минало?!

http://genmuftibg.net / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2