Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

понеделник, 8 март 2010 г.

Студено време и снеговалежи затрудняват живота в Източен Анадол !

Мартенска зима в Турция !

Автор: Нахиде Дениз - Истанбул

Студено време и снеговалежи затрудняват живота в Източен Анадол. Турските информационни източници съобщиха, че поради силния снеговалеж около 160 селища са изолирани в окръзите Ерзурум, Тунджели, Карс.

Зимната обстановка затруднява придвижването на болни и на учениците, които поради разпокъсаността на селищата се извозват с микробуси. Eкипи на общините транспортират болните, снегорини разчистват затрупаните пътища. Предполага се, че утре ще бъде дадена ваканция за учениците, понеже синоптиците предупредиха, че снеговалежите ще продължат по високите места, а в по-ниските части дъжд, примесен със сняг.

Усложнена е обстановката и в Одринския регион, в Одрин, Къркларели, Текирдаа вяли сняг с прекъсвания. "Тракия отново е под снежна покривка,от студената вълна,която дойде от Балканите", съобщиха местните медии.

Затруднено е движението на колите в региона на турско-българската граница край Хамзабейли-Лесово, където снежната покривка достигнала 5 см, опашка от тирове се е натрупала на граничния пункт. Заснежени са пътищата и около граничния пункт Дерекьой-Малко Търново. В Истанбул обаче в следобедните часове грейна мартенско слънце.

бнр / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2