Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 16 януари 2010 г.

Изселникът Ибрахим Йълмаз от Истанбул,години наред все с нещичко помага на родното Чубрика !

ОТ ЛЮБОВ КЪМ РОДНИЯ КРАЙ !

Изселникът Ибрахим Йълмаз от Истанбул, години наред все с нещичко помага на родното Чубрика. Наскоро пак е дарил килими за местната джамия, ремонтирал е и вътрешните стълби към женското отделение на втория етаж на мюсюлманския храм. Бай Ибрахим е реставрирал и селската чешма, като е построил и беседка за отдих и раздумка. Поставил е и нова мраморна плоча с надписи на български и турски. Кметът Фердун Рафет сподели, че Ибрахим Йълмаз е пример с добрите си дела и хората в Чубрика се гордеят с него. Но въпреки направеното джамията видимо се нуждае от сериозен ремонт. Най-голям е проблемът с прокапалия покрив, а за цялостна реставрация може да се помисли в един по-късен етап, казва Фердун Рафет.
Молитвеният дом в Чубрика е почти на сто години. Бил е построен със средства събрани от населението. По време на петъчната молитва тук идват над 20 вярващи от района, както и случайни преминаващи мюсюлмани.
Чрез страниците на „Арда нюз” кметът на Чубрика изказва благодарност на Ибрахим Йълмаз за подкрепата и опита му да направи родното си място по-добро за живеене.

Гюнер ШЮКРИ

Бг Таймс

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2