Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

неделя, 17 януари 2010 г.

НАД 200 ДУШИ СЕ СЪБРАХА НА СЛАДКО АШУРЕ В ХОТЕЛ “КЪРДЖАЛИ” !

НАД 200 ДУШИ СЕ СЪБРАХА НА СЛАДКО АШУРЕ В ХОТЕЛ “КЪРДЖАЛИ” !

Денят “Ашуре” събра на обща трапеза мюсюлмани и християни в сватбения салон на хотел “Кърджали”. Градоначалникът инж.Хасан Азис, кметове на общини в областта, генералният директор на в. „Заман” Кямил Демиркая, районният мюфтия на Крумовград Насуф Насуф и председателят на Висшия мюсюлмански съвет Шабанали Ахмед уважиха събитието.
В приветственото си слово инж. Хасан Азис отбеляза, че в Кърджали различните празници се празнуват от всички независимо от религиозната им общност, като съчетават в себе си смисъла на това всички заедно да живеем в мир и независимо от своето различие да си помагаме и споделяме както радостите, така и трудните моменти.
От името на организаторите регионалният представител на в. „Заман” Идрис Али изказа благодарност на спонсорите на мероприятието: фирмите „Полисан”, „Догташ”, сладкарница „Босфор”, ресторант „Русалка”, интернет клуб „Диаслог”, клуб „Маказа” и безалкохолни напитки „Екстаз”.
За доброто настроение на тържеството се погрижиха носителят на наградата за млад изпълнител на „Златният Орфей” Сунай Чалъков и популярната фолклорна група „Зейбеклер” от Момчилград с ръководител Метин Хасан.

Гюнер ШЮКРИ

Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2