Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 25 декември 2009 г.

Турският президент отправи специално послание по случай Коледа !

Президентът на Турция Абдулах Гюл.
Снимка: www.tehrantimes.com.

Турският президент отправи специално послание по случай Коледа !
Турският президент Абдуллах Гюл отправи специално послание по случай християнските празници,в което се казва: "В продължение на много векове Анадола подслонява джамии, църкви, синагоги, които съжителстват в хармония, а чувствата на братство,търпимост и взаимопомощ обединяват хората на Анадола. Да е честит празникът Коледа, който символизира най-хубавите християнски традиции, пожелавам на всички граждани християни на нашата страна щастие, здраве и успехи" - завършва посланието.

Общността на православните българи в Истанбул ще отпразнува днес Рождество Христово в църквата “Свети Иван Рилски” в българската екзархия в квартал “Шишли”. Сутринта ще бъде отслужена тържествена служба за Рождество Христово от българския отец Ангел.

След това в салона на екзархията ще се състои празнично Новогодишно тържество, на което Дядо Коледа ще раздаде подаръци на децата. Християните в Турция официално са около 2% от населението на страната. По националност те са основно българи, гърци, грузинци и арменци. Поради голямото етническо разнообразие в турската държава, изследванията за броя на представителите на дадена народност и вероизповедание често попадат в известно разминаване едно с друго.


екип нюз / Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2