Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 8 август 2009 г.

Български превозвачи злоупотребяват със СЕМТ разрешителните,а това води до нелоялна конкуренция !

Турция заподозря български превозвачи в нелоялна конкуренция !

От Дневник

07 авг 2009

Фотограф: Надежда Чипева

В писмо до Министерството на външните работи Турция изказва съмнение, че български превозвачи злоупотребяват със СЕМТ разрешителните, а това води до нелоялна конкуренция, съобщи БТА. Турската страна предупреждава българските власти, "за да предпази местните превозвачи от изпадане в затруднено положение", тоест - забрана за нарушителите да пътуват на нейна територия.

Турция е установила, че български превозвачи влизат и излизат през граничните пунктове в по-кратки срокове, отколкото са посочени в разрешителните им. Според европейска спогодба, цитирана в писмото, необходимият срок за пътуване до Турция е 24 часа - 12 часа за отиване и още толкова - за връщане. Времетраенето е съобразено с разстоянието и сроковете за почивка и работа на шофьорите, се припомня в посланието. В същото време български превозвачи влизат и излизат в по-кратки срокове, установяват турските власти. Те напомнят, че едно разрешително може да се използва само от едно превозно средство и при едно пътуване и трябва да се намира в автомобила по целия маршрут от точката на товарене до разтоварването, както и през празния курс.

Турция предупреждава, че "считано от 15 август 2009 г., на българските превозни средства, пътуващи със същите СЕМТ разрешителни в по-кратки от законоустановените срокове, няма да се разрешава пътуване до Турция, като ще се взема под внимание последната дата на излизане от страната".


дневник/Портал Турция

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2