Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 16 май 2009 г.

Sanki beni sabote ediyorlar

Bu akşam Moskova’da yapılacak 54’üncü Eurovision Şarkı Yarışması Finali’nde Türkiye’yi temsil edecek olan Hadise, hiçbir rakibinden korkmadığını söyledi. Moskova’yı gezen Hadise, "Türkiye’yi çok özledim" dedi.

İŞTE HADİSE'NİN YARI FİNAL PERFORMANSI

EUROVISION YARI FİNALİNDEN KARELER

SİVAS'TA YARI FİNAL HEYACANI

HADİSE BASIN TOPLANTISINDA

HADİSE, dün kafile olarak ikinci yarı finali izlediklerini, bazı grupları komik bulduklarını belirterek, finale yükselen ülkelerden bazılarının bunu hak etmediğini savundu. En çok Slovenyalı temsilcileri beğendiğini ifade eden Hadise, bu ülkenin finale yükselememesinden üzüntü duyduğunu belirtti. "Performansı, dansı ve kıyafetiyle bizim kadar iyi bir ülke görmedim" diyen Hadise, olumlu tepkilerle karşılaştıklarını ifade etti. Şarkılarının Avrupa’nın birçok ülkesinde listelere girdiğini, favori olarak gösterildiklerini belirten şarkıcı, "Baştan beri ben ilk beşe gireceğimizi söylüyordum. Ama birinci olmak çok güzel bir şey, ben de isterim. Moskova’yı ’Düm Tek Tek’ ile ayağa kaldıracağız. Bizi unutamayacaklar" diye konuştu. Moskova’ya gelen Türk hayranlarıyla buluşarak moral depolayan Hadise nazar boncuğu takan bir hayranın ’Umarım şans getirir’ demesi üzerine, son provada ses sistemiyle ilgili problem yaşanmasını hatırlattı. Hadise "Sanki sadece bizim, provalarda böyle yanlış şeyler oluyor. Bugün seste sorunu vardı. Geçen sefer de kamerayla ilgili sorun vardı. Sanki beni sabote ediyorlar" diye dert yandı.

Saçlarını kaldırdı dövmesi göründü

HADİSE’nin vücudunun çeşitli yerlerinde dövmeler var. Bileğindeki dövmenin aynısından kız kardeşinde de var. Budövme kardeşler arasında bitmeyen sevgiyi simgeliyor. Belindeki dövmenin anlamının çok derin olduğunu söyleyen Hadise, anlamının ne olduğunu açıklamak istemiyor. Ensesindeki dövmede Latince ’Alis Volat Propiis’ (Kendi kanatlarıyla uçan kız) yazıyor. Kalçasındaki dövmede kendisi için özel bir tarihi ifade eden 8 sayısı yer alıyor.

Bahislerde 1/10 Hadise

İNGİLİZ The Guardian gazetesi, Eurovision’da galibi ittifakların belirleyeceğini söyledi. Gazetede yapılan coğrafik değerlendirmeye göre, Türkiye, Hırvatistan, Makedonya, Slovenya,
Yunanistan, Kıbrıs, Sırbistan/Karadağ, Bosna-Hersek, Arnavutluk ve Romanya’nın yer aldığı Balkan bloğu içinde yer alıyor. Haberde her blokun kendi içindeki ülkeye puan verileceği iddia ediliyor. Türkiye’nin ayrıca Almanya’daki misafir işçilerden puan alacağı da belirtiliyor. The Guardian, Hadise’nin Düm Tek Tek şarkısına 1-10 şans verdiğini de belirtti. Ancak Hadise’nin şarkısının başlığı dışında İngilizce olmasının Türkiye’deki muhafazakar dil bilimciler tarafından eleştirildiği de belirtiliyor.

Eurovision özel gala gecesi

Eurovision finali öncesinde TRT 1 ve TRT Avaz kanalları ortak yayınla saat 19.50’de "Dünden Bugüne Eurovision" adlı program yayınlanacak. Jülide Ateş’in sunacağı programda Eurovision şarkı yarışmasının unutulmayan isimleri sahnede olacak. Eurovision şarkı yarışmasının efsane isimleri Anne Marie David ve Johnny Logan bu özel gecenin onur konukları olacak. David ve Logan, programda Behzat Gerçeker’in önderliğindeki ENBE Orkestrası eşliğinde unutulmayan şarkılarını seslendirecek.



Hürriyet Video'larını izlemek için Flash 7 veya daha yüksek eklenti yüklenmeniz gerekmektedir. Yüklemek için tıklayınız!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2