Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

събота, 17 януари 2009 г.

Арт керамика

Пленер

Творби на 18 керамици от 8 страни в СБХ

Творба на Георге Фаркашиу

Изложба с творби от ХVI международен пленер по керамика "Арт керамика" в Троян е подредена в салона на първия етаж в галерията на ул. "Шипка" 6 до 7 февруари. За поредна година СБХ е домакин на изложбата, представяща резултатите от международния пленер, проведен през септември 2008 г. в Художественото училище в Троян. Мотото и на това издание бе "Художникът и глината". В него взеха участие 18 автори от 8 страни - България, Румъния, Турция, Сърбия, Германия, Латвия, Украйна и Япония, повечето от тях млади автори. Сред творците има известни и утвърдени имена като Георге Фаркашиу - Румъния, Драгана Пайович - Сърбия, Цани Василев - България. В творбите им се вижда желание за експеримент с формата и материала и стремеж към личностна изява.
По регламент на пленера участниците даряват творба за колекцията от съвременна керамика на галерия "Арт керамика" към СХУПИ "Проф. Венко Колев" - Троян. Всичко това ДУМА научи от директора на училището Христо Йонков.
В представената сега изложба освен произведения на авторите е експонирана и колекция от японска керамика, собственост на галерията, събирана в продължение на всички изминали издания на пленера.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2