Eвропейската алтернатива на Турция е неизбежна и
един ден тя ще бъде неотделима част от Европа като политическо, икономическо и културно пространство !

Орхан Памук

728x90,booking

Booking.com

travel-in-turkey

travel-in-turkey
travel-in-turkey

петък, 20 февруари 2009 г.

Радио "Гласът на Турция"-20.02.2009 г.

Логото на турската телевизия за вашие мобилен телефон:

Photobucket



Още картинки за вашия gsm тук
-------------------------------------------
VOT Слушай новини на Български




20.02.2009

VOT Слушай емисиите на Български




20.02.2009
-
Президентът Гюл отпътува на обиколка в Кения и Танзания...

Президентът на Република Турция Абдуллах Гюл подчерта, че носят отговорности към африканските страни...


Posted 20.02.2009 12:31:39 UTC

Updated 20.02.2009 12:31:39 UTC
Президентът на Република Турция Абдуллах Гюл подчерта, че носят отговорности към африканските страни, които бяха оказали пълна подкрепа на Турция в етапа на избор на нови непостоянни членове на съвета за сигурност на ООН.

В рамките на обиколката си в Кения и Танзания президентът Гюл отпътува за първата си спирка Найроби.

В изявлението, което направи на летище Есенбога в Анкара преди да отлети за Найроби, президентът Гюл отбеляза, че за първи път президент на Турция ще посети страни от Централна Африка. Той подчерта, че в рамките на политиката за разгръщане в Африка, Турция отдава специално значение на разгръщането на отношенията с тези страни, като припомни, че едно от 12те турски посолства на африканския континент се намира в Кения.

Гюл разясни, че в Кения ще бъде организирано делово заседание с участието на турски бизнесмени и каза, че бизнесмените търсят нови пазари и в тези рамки Африка е с важно икономическо значение.

Той подчерта, че в процеса на кандидатура на Турция за поста на непостоянен член на Съвета за сигурност на ООН, са установили близко сътрудничество с африканските страни и че Турция е получила гласовете на всички африкански страни, като само две африкански страни не са гласували за нея, и че също така е спечелила тяхното доверие, поради което носят отговорности към Африка.TRT
-
Саркисян разтърси основите на новите турско-арменски отношения...

Президентът на Армения Серж Саркисян напарви изявление което нанесе тежък удар на затоплящите се през последния период турско-арменски отношения...


Posted 20.02.2009 12:52:45 UTC

Updated 20.02.2009 12:52:45 UTC
Президентът на Армения Серж Саркисян напарви изявление което нанесе тежък удар на затоплящите се през последния период турско-арменски отношения.

Саркисян подчерта че приема за свое задължение да работи с всички сили за основаванетона Велика Армения.

Информационната агенция Новасти Армения съобщи че в словото което е произнесъл в град Лори, Саркисян е отбелязъл че полагат усилия за да се доближат до деня в който ще могат да кажат-Нашата велика родина, Нашата нова родина и е подчертал че се чувства задължен да работи с всички сили, възползвайки се не само от държавните но и от личните си възможности, в името на основаването на Велика Армения.

Арменците искат да основат нова арменска държава чиито граници ще се простират от река Ефрат до река Кура и от Каспийско море до езерото Урмийе.TRT

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Петиция за свалянето на имунитета на Волен Сидеров

Избитите от комунистическия режим на Тодор Живков по време на т.нар. "Възродителен процес".2